17 september 2017

PSV wint topper van Feyenoord (1-0)

PSV heeft de topper tegen Feyenoord gewonnen. In Eindhoven won het met 1-0 van de landskampioen en koploper, die drie kwartier met tien man speelde.

Er gebeurde veel in de eerste helft, met een vroeg doelpunt, twee schoten op de paal, De Jong die al snel naar de kant moest en een rode kaart voor Berghuis.

Pereiro scoorde al in de tweede minuut met een prachtige volley na een voorzet op maat van Locadia. Na wat kansjes voor PSV (schoten Arias en Locadia) hield Zoet Berghuis van scoren af en zag de PSV-keeper een vrije trap van Toornstra op de kruising belanden. Ook Locadia zag een inzet op de paal komen en doelman Jones tenauwernood redding brengen.

Op slag van rust kreeg Berghuis, die al geel kreeg na een charge op De Jong (hij viel uit), een tweede gele kaart na een zinloze overtreding op Hendrix.

Feyenoord was na rust sterker, ondanks de ondertalsituatie. Botteghin was dicht bij de 1-1 met een kopbal die Zoet maar net kon keren. Zoet reageerde ook alert op een prachtige krul van Boëtius.

Ingrijpen was niet meer mogelijk voor Zoet toen Boëtius na een knappe actie op de achterlijn voorzette en Toornstra de bal voor het inschieten had. Maar de middenvelder, die vaak kritiek krijgt omdat hij zo weinig scoort buiten De Kuip, knalde van dichtbij over. Daarmee bleef de verdiende gelijkmaker uit.