17 september 2017

Ajax verspeelt kostbare punten bij ADO Den Haag

Ajax heeft met 1-1 kostbare punten verspeeld bij ADO Den Haag, dat na een zwakke eerste helft na rust opveerde. Absolute pechvogel was ADO Den Haag debutant Ricardo Kishna, die geblesseerd uitviel.

Veltman kopte Ajax op voorsprong uit een vrije trap van Ziyech. Eerder hadden Younes, Huntelaar en Kluivert kansen gemist. De Amsterdamse kansen waren na rust schaarser terwijl ADO Den Haag beter werd.

Onana hield Ajax overeind bij een inzet van Bakker en de lat bij een pegel van Falkenburg. Johnsen maakte de 1-1 nadat de bal uit de kluts voor z'n voeten was beland. Ajax drong daarna aan en Schöne trof de lat, wat eerder De Jong al deed.

Een kwartier voor tijd viel ADO Den Haag debutant Ricardo Kishna geblesseerd uit. Kishna, al vaker geteisterd door zware knieblessures, bleef in tranen achter en werd vervangen door Melvyn Lorenzen.

In de extra tijd waren Younes, Dolberg, Neres en Huntelaar bij een scrimmage in het doelgebied niet trefzeker.

- FC Utrecht gaat hard onderuit tegen FC Twente (4-0)