07 augustus 2017

WK Atletiek: Sifan Hassan wordt teleurstellend vijfde op de 1500 meter

Sifan Hassan heeft bij de WK atletiek naast een medaille gegrepen op de 1.500 meter. In een zinderende eindsprint kwam onze landgenote niet verder dan plaats vijf, dezelfde positie waarmee ze vorig jaar in Rio genoegen moest nemen.

Hassan liep de halve race achteraan, snelde toen in één ruk naar de kop van de wedstrijd en vocht in de laatste ronde een verbeten gevecht uit met de olympisch kampioene Faith Kipyegon.

Zij aan zij kwamen de twee de laatste bocht uit, maar waar Kipyegon (23) nog iets overhad,verzuurde Hassan (24) en in de slotmeters kwamen Jenny Simpson, Caster Semenya en Laura Muir haar nog voorbij. Kipyegon zegevierde in 4.02,59.

Direct na de race verscheen Sifan Hassan voor de camera van de NOS. Hassan zat nog vol ongeloof en kon geen zinnig woord kwijt over haar teleurstellende race.

- Wereldrecord Ranomi Kromowidjojo: voor het eerst onder de 23 seconden
- Willem van Hanegem: ''Niet iedereen hoeft toch als Frits Barend en zijn dochter altijd maar in de polonaise te lopen, toch?''
- 5.367.000 kijkers zien 'Oranje Leeuwinnen' Europees Kampioen worden

- WK Atletiek: Bronzen medailles voor Anouk Vetter (zevenkamp) en Dafne Schippers (100 meter)