22 juli 2014


René van der Gijp blijft bij Voetbal International

René van der Gijp vertrekt niet bij Voetbal International. Dat is de conclusie na een lang gesprek met Johan Derksen, Wilfred Genee en Marco Louwerens, de zenderdirecteur van RTL 7.

''Het was een constructief gesprek en de heren zijn met een handdruk weg gegaan. We gaan de komende tijd door in dezelfde samenstelling bij VI.'', aldus de zenderdirecteur van RTL 7. René van der Gijp wil de kijker ook niet meer belasten met de stroeve verstandshouding tussen hem en Johan Derksen. ''Ik zit daar niet voor hem, maar vooral voor al die mensen die graag naar ons programma kijken. Het is zoals het is en ik ga de kijker niet vermoeien met onze onderlinge verhouding.''


9 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is zoals het is en ik ga de kijker niet vermoeien met onze onderlinge verhouding.

Watt een flapdrol is Rene toch. Bah!

Hij moet Derksen op z'n blote knieën bedanken dat hij veel geld hebt mogen incasseren voor het boek 'Gijp'. Dat hij 2x per week mag aanschuiven, dat hij meelift met allerlei reclame-inkomsten. Het was Voetbal International dat Rene uit zijn depressie heeft gehaald.

Tuurlijk zit Derksen bij de uitzendingen van VI voornamelijk voor het geld daar, maar hij is toch ook al vele jaren aan het merk verbonden. Hij is hét gezicht van VI. Derksen heeft van VI een geweldig merk gemaakt. VI was/is een groot deel van zijn leven. Tuurlijk zal Gijp zijn steentje hebben bijgedragen, maar vergeet niet wie Gijp een tv-carriere heeft bezorgd.

Anoniem zei

helaas voor hierboven klopt er niks van.
het was juist andersom, sport aan tafel, voetbal insite en later vi bestonden al 10 jaar en het was nooit een succes geworden.
waardoor ze uiteindelijk ook zijn gestopt met voetbal insite destijds.
het klopt dat na veel werk van derksen en genee het weer op TV kwam, maar de eerste paar afleveringen gingen qua kijkcijfers/succes weer net zo door als daarvoor en het programma zou zeker weer zijn gestopt met die kijkcijfers.
toen kwam van der gijp er af en toe op maandag bij en die zag je gewoon elke uitzending beter en beter in vorm raken/meer gewend raken dat hij zich helemaal mocht en kon laten gaan en daardoor raakten ze alle drie in een hele goede vorm wat merkbaar wordt vlak voor de winterstop van 2008.
daarna werd het alleen maar beter tot aan de inzinking van gijp en sindsdien is het nooit meer zo goed als het toen was geweest.

Gijp is absoluut de lont in het buskruit geweest.

Anoniem zei

Als je het voor elkaar krijgt een grafstemming te creëren terwijl Nederland de halve finale van een WK haalt, wat voor een gefrustreerde paardenlul moet je dan wel niet zijn?

Maar ja het zal wel een Yaya Touree actie geweest zijn, janken dat je weg wil omdat je geen taart hebt gehad op je verjaardag en vervolgens een beter contract krijgen.

Ze zouden die drie gewoon allemaal met lood aan hun poten in de rijn moeten flikkeren.

Anoniem zei

Heb het altijd gezegd. Het zijn alle 3 nare figuren. Derksen wist zelfs Rinus Michels af te kraken in de week dat hij overleden was. Cruijf ophemelen. Dat Michels niet degene was achter het succes van Oranje maar Cruijff. Derksen is niet serieus te nemen. Die zit er maar om de belangen van zijn vriendjes te behartigen.
Gijp staat ver van de werkelijkheid verwijderd. Die heeft zijn vriendin en kind op de hoek wonen omdat hij geen huis met ze wilt delen. Dat is ook weer zoiets raars lol. Raar wereldbeeld heeft die man.
Genee is een zuigerd. Hij doet altijd naar richting collega's. Vaak genoeg Van Gelder en Smeets in de zeik genomen. Niet dat ik zo'n SMeets of Van Gelder fan ben maar het is onsmakelijk om zo over je collega's te doen. Aan tafel probeert hij ook altijd een awkward sfeertje te creëren. Let ook op altijd hoe denigrerend de drie heren doen naar hun publiek. Vooral tijdens die kantineheld items.

Het was slechts een geval van tijd dat iedereen begon in te zien wat voor nepperds het waren. Altijd anderen afkraken omdat die anderen zo gek en raar zijn terwijl zij zelf ook eens in de spiegel moeten kijken.

Anoniem zei

Van der Gijp heb ik niet nodig bij VI international, Met zijn 2 nummers te grote groene horloge. En zijn borstharen hoef ik ook niet te zien, doe je hemd maar dicht. Bovendien vind ik de nagel etende Kieft ook niet zo prettig. Korte nagels goed maar niet op de TV kauwen.

Antonio zei

@Anoniem - 22-07-14 18:43

Goedendag meneer Derksen, als u een berichtje aan het typen bent, dan kunt u hier beneden, naast "Reageer als:" op dat driehoekie klikken. In de lijst kunt u vervolgens "Naam/URL" kiezen. Eén keer klikken is genoeg meneer Derksen. Zodra u dat doet krijgt uw een pop-up waarin u uw naam en/of url in kunt vullen. URL is niet persé nodig, dus u hoeft geen "www.vi.nl" in te vullen. Daarna op "Doorgaan" klikken en klaar is kees meneer!

Anoniem zei

Ik kan me wel vinden in het commentaar hierboven. Vroeger (voor Gijp als vaste gast) was het een droog en lichtelijk "over de top" journalistiek programma. Als je echt liefhebber van het spelletje bent misschien interessant, maar 90% van de voetballende populatie in Nederland zit volgens mij bij een vereniging voor het geouwehoer. Dat heeft Gijp erin gebracht. Maar door het succes van die nieuwe bezetting kwam ook het commerciele belang van VI: jarenlang verguisd, nu ineens het populairste jongetje van de klas. Cashen dus. En niet alleen voor de boys, maar ook voor rtl. Geen problemen mee, als je het niveau van het programma maar enigzins weet te behouden.
Helaas is het niveau gedaald, en het zakkenvullen toegenomen. Om de haverklap word je met ogenschijnlijk goedbedoelde reclame om de oren geslingerd, van bier en snoep merken tot scheerschuim en alles daartussen. De groep gasten die nog wil langskomen is inmiddels zo klein dat de uitzendingen sterk op elkaar zijn gaan lijken: Johan zeikt, Gijp grinnikt, en Genee doet zijn best om het slechtste van die twee heren naar boven te halen. Als er dan eens een in potentie interessante gast aanwezig is, zoals Hugo Borst of Hanegem, weet Genee zich totaal geen raad als journalist en lijkt meer op een quizmaster van het Rad van Fortuin (Boskamp Bingo....tja). Anderen, zoals De Mos en die jongen van Sport1 worden ronduit (en publiekelijk!) weggepest. Ondertussen ziet Johan zijn droom van naar de US verhuizen dichterbijkomen, alsmede Gijp: lekker niksnutten op de bank. Opnieuw geen probleem mee, stel je toekomst veilig, maar het lijkt erop dat de heren het liever vandaag dan morgen bereiken (zodat ze eindelijk met die rotbaan kunnen stoppen).
Mooie laatste zin van Gijp uit zijn statement ook: "Het is zoals het is en ik ga de kijker niet vermoeien met onze onderlinge verhouding". Gijp en de rest: vermoeien doen jullie ons al lang. Het wordt tijd dat jullie het programma weer eens wat professioneler en serieuzer aanpakken. Ik wil mijn sportjournalistiek met een stevige scheut geouwehoer terug op maandag en vrijdag!

Anoniem zei

Gijp moet ff sensi pakken en dan komt alles goed broezn pom pom pom

Anoniem zei

@13:45

Werk je bij de krant ofzo?Hou het kort maf...

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link