16 juni 2013


'Jakhals Erik' dit jaar niet in Tour du Jour

Erik Dijkstra, bij het grote publiek bekend als 'Jakhals Erik', zal dit jaar niet meer te zien zijn in Tour du Jour. Dat melden zappen.blog.nl en rtl7updates.wordpress.com. De afgelopen twee edities deed hij voor het RTL-wielerprogramma iedere dag verslag vanuit Frankrijk.

De reden van het vertrek van Dijkstra is onbekend. Mogelijk staat de VARA, zijn werkgever, hem dit jaar niet toe een zomers uitstapje te maken naar het commerciële RTL. Ook kan het zo zijn dat de agenda van Dijkstra al te druk bezet is. Hij is momenteel bezig met opnames voor Bureau Sport, het sportprogramma dat hij samen met Frank Evenblij presenteert.

Dijkstra maakte in 2011 voor het eerst reportages voor Tour du Jour, toen samen met RTL-verslaggever Marcel Maijer. In 2012 werd Maijer vervangen door Wytse van der Goot. Maijer neemt dit jaar juist weer de plaats van Dijkstra in. Of Van der Goot aan het programma verbonden blijft, is niet bekend.

Onder de fans van Tour du Jour waren de reportages van en de live-schakelingen met Erik Dijkstra zeer populair. Een memorabel item was het opwachten van de smetvrezerige Dave Zabriskie bij een Dixie-toilet (fragment helaas niet meer beschikbaar). Ook zijn uitroep naar Tour de France-baas Christian Prudhomme, nadat een auto van de Franse tv Johnny Hoogerland het prikkeldraad in had gereden, was legendarisch: "Incroyable! C'est un scandale!". Zie voor enkele momenten van vorig jaar ook deze compilatie (onder meer: 4:25, 15:00, 19:35 en 35:30).


10 opmerkingen:

Anoniem zei

C'est un scandale!

Erg jammer, Diekstra was voor mij toch wel een van de redenen om te kijken. Zeker vorig jaar samen met die Wytse was erg grappig.

Anoniem zei

Heel erg jammer! Hilarische items..maakt Tour du Jour nu meteen een stuk minder aantrekkelijk.

Anoniem zei

Dat was een best koppel erg jammer vind ik dit.Ik kijk nu ook niet meer.

Anoniem zei

De reportages van Erik Dijkstra voor Tour de Jour behoren tot de leukste TV momenten.

Anoniem zei

What the fuck. Eerst lees ik dat Gertje maar een paar keer gaat aanschuiven en nu stoppen ze met Eric. Nu weet ik niet meer of ik het wel wil zien.

Anoniem zei

Erg jammer, vond hem altijd wel leuk. Zowel bij TDJ als VI

Anoniem zei

Ik vind die Erik wel top,zo haal je ook iedere vorm van humor uit het programma.Tenzij het zijn eigen keuze is,anders heel jammer.

Johan D zei

Echt wel jammer die gozer heeft wel ballen en een eigen mening. Soms misschien wel een beetje eigenwijs maar dat maakt het juist leuk. Aan allemaal kontlikkers heb je ook niets. En dat die een vette kuif heeft is voor mij niet relevant.

Anoniem zei

Vind het ook erg jammer ja.

Anoniem zei

Erik de Jakhals is altijd en overal irritant en in overdrive, dus elk programma waar hij niet aan mee doet wordt daar beter van.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link