11 juni 2012


NOS-directeur Jan de Jong: RTL wil alleen de lusten, niet de lasten

Het zit Jan de Jong, directeur van de NOS, nog altijd niet lekker dat RTL dit jaar met VI Oranje rechtstreeks de concurrentie is aangegaan met 'zijn' Studio Sportzomer. In het blad ELF Voetbal laat hij weten dat het hem stoort dat RTL gratis meelift op de populariteit van het Nederlands Elftal en het EK. "Wij hebben de lusten en de lasten. En zij hebben alleen maar de lusten. Zij kunnen dat soort programma's maken, omdat die wedstrijden allemaal bij ons te zien zijn."

Het steekt De Jong dus dat RTL wel een voetbalpraatprogramma over het EK maakt, maar helemaal niet geïnteresseerd is in de rechten ervan. "Dat is een heel bewuste keuze. Ze investeren helemaal niet in de rechten, maar profiteren er wel van. Bedenk wel dat RTL 136 miljoen winst maakt op een omzet van 400 miljoen. Laat dat nou eens goed tot je doordringen. Want dat betekent dat ze het voetbal wel kunnen kopen, maar dat ze het niet willen. Ik vind dat niet erg, maar het mag wel eens opgemerkt worden."

VI Oranje trekt volgens De Jong voldoende sponsors om alle productiekosten te drukken. "De salarissen van de heren Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn een veelvoud van wat wij hier verdienen. Die drie met elkaar verdienen al veel meer dan alle presentatoren bij de NOS bij elkaar."


47 opmerkingen:

Anoniem zei

Op zich heeft hij natuurlijk wel gelijk, maar als RTL de rechten wél koopt zou hij ongetwijfeld roepen dat de rechten bij de NOS thuishoren.

Anoniem zei

Ik heb al tisseus naar nos gestuurd....

Anoniem zei

"Die drie met elkaar verdienen al veel meer dan alle presentatoren bij de NOS bij elkaar."

Ik mag hopen van wel ja, anders had dat uit de zakken van de belastingbetalers moeten komen. En het lijkt er dan ook op dat de belastingbetalers de 'lasten' betalen in naam van de NOS. Die man wordt echt steeds erger.

Anoniem zei

wat een huilebalk. boo fucking hoo

Anoniem zei

Lasten? Ze hebben helemaal geen lasten. Ze krijgen elk jaar een pot met geld van de overheid en daar kopen ze dan, terecht, voetbalrechten mee.

Anoniem zei

Grote onzin, het is RTL zijn goed recht. Kut NOS.

Anoniem zei

Wat een gezeur. VI heeft toch ook niet de rechten van de Eredivisie? VI, voorheen Sport aan Tafel etc. bestaat al ruim 12 jaar. Mosterd na de maaltijd dit betoog.

Anoniem zei

Aan het eind van de dag kost de RTL mij geen geld.
En de NOS kost mij wel geld.

Dus wat is nu je punt Jan? Moet RTL ook kijk- en luistergeld gaan heffen?

Wat een demagoog die man.

Anoniem zei

Kruikenzeikers bij de NOS, van onze belastingcenten zitten ze ook lekker hun zakken te vullen. Ze halen afgevlagde analisten die zonder playstation niets kunnen zeggen, dan is het ook nog een mokumse mafioso daar. Hoppa lekker VI daar zitten mensen van elke club. En is een afspiegeling van het volk

CrazyDJ07 zei

alsof de nos niks verdient aan de wedstrijden :P
nee de kijkers naar de wedstrijden leveren vast niks op, yeah right... (en trouwens, veel wordt betaalt van onze centen door de nos, van de gewone burger)

Anoniem zei

volgens mij verdient jack toch best veel? meer dan 100000 per jaar toch??§

Anoniem zei

Jezus wat een Calimero's zeg bij de NOS. Het is gewoon jaloezie , eigenlijk zou heel Nederland af moeten stemmen op VIORANJE . Boycotten die NOS troep.

Anoniem zei

Ik wou dat ik dit verzonnen had! Is gewoon slim van RTL! Als NOS niet de rechten zou kopen hebben ze op de EK avonden helemaal geen kijkers. Zo valt er altijd wel wat te zeiken.

Anoniem zei

Jan de Jong snapt het niet. Als RTL kan verdienen aan het uitzenden van de wedstrijden dan zullen ze dat altijd doen.

Blijkbaar betaalt de NOS zoveel voor de rechten dat die rechten voor RTL niet interessant zijn. Hij suggereert nu dat winst van RTL die met andere programma's wordt gemaakt maar in voetbal gestoken moet worden. Zo werkt het natuurlijk niet, domme uitspraak dus van hem.

Tot slot vond de NOS het allemaal maar niks dat TALPA destijds de eredivisie rechten had gekocht. Toen heb ik ze niet gehoord dat TALPA de lasten had en de NOS met studio voetbal de lusten. Dus echte grote onzin wat Jan de Jong allemaal zegt.

Anoniem zei

Irriteer me kapot aan het feit dat steeds gemeld wordt dat de belastingbetaler de nos betaalt. Alsof je dat direct in je portemonnee voelt terwijl je wel graag naar de wedstrijden kijkt en ondertussen allemaal zeuren. Ook heel goedkoop als bromsnor erover begint. Elke omroep krijgt een pot geld dus ook nossport maar bij VI hoor je ze alleen daarover zeuren.

Anoniem zei

ja verdomme, die voetbalwedstrijden zijn dan ook wel een van de weinige dingen die het rechtvaardigd het geld van de belastingbetaler te gebruiken kijkend naar de volksvreugde (of ja in goede gevallen dan) die het teweeg brengt.

Anoniem zei

Zou leuk zijn als vi de rechten over 2 jaar hebben rip nos'

Anoniem zei

Dat mensen zich irriteren aan het feit dat de NOS rovers door de overheid worden gesubsidieerd is echt te gek. En ik irriteer me mateloos aan zulke mensen die bepaald of iemand dat direct in zijn portemonee voelt. Opzouten met die opvreters. Tuurlijk kijken we graag, maar daar betalen we ook voor en flink ook , of moeten we ze dankbaar zijn bij de NOS dat ze ons dit allemaal bieden?. Hoe zou de belastingbetaler daar nou over denken die niet van voetbalt houdt! en moeten ze dan allemaal mensen laten overvliegen om een uur te lullen. Kunnen ze geen programma in de Studio in Hilversum maken of bij Jack thuis met chips en een biertje zoals thuis bij de belastingbetalers maken ofzo. En de overige wedstrijden kijken we toch allemaal bij EL, die moeten we kopen.

Anoniem zei

@11-06-12 21:02
Ik heb er geen enkel probleem om te betalen voor voetbal. Ik heb niet voor niets Eredivisie Live. Maar mensen die niet van voetbal houden moeten zelf kunnen bepalen of ze daarvoor willen betalen. Dus ik zou er geen probleem mee hebben als het EK achter de decoder gaat of naar de commerciëlen. Dan kost het mensen die niet van voetbal houden in ieder geval niks. Ik zorg er toch wel voor dat ik er naar kan kijken.

Anoniem zei

Kan iemand mij vertellen hoeveel de gewone burger aan de nos betaalt? Stelletjes jankerds die zich afgeven op de NOS. Iets al wat al jaren gebeurd maar sinds die bromsnor heel goedkoop erover begint, praat iedereen hem na. Elke omroep krijgt geld van de overheid en we noemen het niet voor niets staatstelevisie. Gaat er tegenwoordig er ook gezeurd worden om het feit dat een verslaggever naar een land wordt gestuurd.

Anoniem zei

Anoniem die gepost heeft 11-06-12 21:43,... ben jij soms Jack van Gelder?, of erger nog..... Ronald Waterreus? hahaha. Oppleuren met die NOS, Forza Bromsnor!!!!

Anoniem zei

@ Anoniem 21:37

Ik snap je punt maar als je zo beredeneert dan kan iedereen zeggen ' ik hou niet van politiek dus ik wil daaraan niet meebetalen of aan culturele progammas etc'. Niemand weet hoeveel een ek of wk bij de nos per burger kost, ik schat paar euros per evenement maar daar krijg je heel wat voor en vergeet niet dat de economie ook opbloeit . Maar door Meneer Derksen wordt er een stempel gedrukt dat de NOS onze portemonnee wordt leeggeroofd wat op zich wel klopt maar het is niet dat je honderden euros per jaar kost. Bovendien heb ik meer het gevoel dat Derksen kijkers wilt winnen door de NOS te bestempelen als dieven van burgers portemonnee

Anoniem zei

@Anoniem 22:02
Ik denk je een onderscheid moet maken tussen nieuwsvoorziening, politiek, cultuur,geschiedenis etc. Dat zijn dingen die maatschappelijk van belang zijn. Amusementsprogramma's zoals bijvoorbeeld Paul de Leeuw kan net zo goed bij de commerciëlen. Ik zie voetbal ook als amusement, daar is altijd een markt voor dus kan dat naar de commerciëlen. Ik heb liever dat de NOS geld steekt in sporten zoals tennis, waterpolo, atletiek, wielrennen etc die minder populair zijn. Dat zijn sporten die vaak niet genoeg aandacht krijgen terwijl dat ook topsporters zijn.

Anoniem zei

Lekker belangrijk wie het betaalt, zolang ik mn wedstrijden weer zien ben ik tevreden en laat snorreman lekker brommen toch.

Anoniem zei

Volgens Elsevier kost de publieke omroep de nederlander 116 euro per jaar. IN iedergeval gaat er rond de 780 miljoen in totaal naartoe elk jaar (2010 nu met bezuinigingen ??). Voor de NOS betaal je dus per jaar dan iets van 20 euro oid

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Cultuur-Televisie/256971/Publieke-Omroep-kost-veel-meer-dan-NPO-zegt.htm

Anoniem zei

Als ze bij de NOS mu eens omprtijdige verslaggevers zouden aannemen dan was het een stuk leuker om naar te kijken. Kijk het EK bijna alleen op Sporza (België).

Anoniem zei

Vooral die laatste zin is echt een giller.

Anoniem zei

jankie jankie bij de NOS

Anoniem zei

Derksen geeft altijd enorm goedkoop af op de Nos maar zelfkritiek heeft ie niet. Cora van Mora loopt wel iedere keer door het beeld omdat het hoge salaris van de 3 heren betaald moet worden.
Hypocriet

Anoniem zei

Iemand de .mp4 van vanavond?

Anoniem zei

Rtl gemist

Anoniem zei

ok kan iemand mij uitleggen hoe derikse, wilfred en rene meer krijgen als alle presentators bij de nos? laatste keer dat ik heb gecheckt krijgen zij minimaal 350 - 400.00 euro per jaar? en dat is minimaal. en hoe derikse altijd zit te zanneke om het slararis wil ik wel graag weten hoeveel zij de man krijgen?

Anoniem zei

MP4: http://us.rtl.nl/rtlxl/network/ipad/progressive/components/sport/vioranje/278870/52f818eb-2292-3197-9ed2-a72e0f1fb60e.ssm/52f818eb-2292-3197-9ed2-a72e0f1fb60e.mp4

leopoldfluvius zei

Yeah thanx voor de link Anoniem !!! kudos

Anoniem zei

http://iptv.rtl.nl/nettv/20120611220515_52f818eb229231979ed2a72e0f1fb60e.mp4

de nettv versie

Anoniem zei

bedankt voor de links jongens!!

Anoniem zei

De NOS doet gewoon aan valse concurrentie, en maakt het eerlijke, hardwerkende ondernemers, zoals RTL en betrokken bedrijven in feite zijn, moeilijker om winstgevend te ondernemen.


Want iedereen bij de NOS zeikt over winst maken, dat is juist de bedoeling van ondernemen. Als je winst maakt, lever je dus een dienst die gewaardeerd wordt, en kunnen de betrokken daarvan meeprofiteren. Zodat het winstgevend is diensten te leveren die mensen graag willen.


En er wordt (rete)veel belasting over betaald, dus de overheid profiteert er ook van.


De NOS en publieke omroep werken enorm marktverstorend en kost bovendien een klein miljard per jaar. Een miljard dat ook naar onderwijs, zorg of veiligheid kan.

Anoniem zei

Wat een kutkop heeft die gozer. Zeker familie van Arno Vermeulen :')

Anoniem zei

Man zonder visie en daar andere de schuld van geven. Dat is goedkoop. RTL heeft met VI (eerst betaald door Derksen om blaadje te promoten) gewoon een dikke vis binnen weten te hengelen. Doen ze toch goed als commercieel bedrijf? Deze site lift weer mee op RTL. Beetje jammer dat ze daar in het verleden weleens problemen mee hebben gehad, want het kan allemaal prima naast elkaar bestaan. Dagelijks zeer dankbaar voor de directe download link. Anders is VI Oranje voor mij niet te bekijken (woon in het buitenland en internet is net iets trager dan we in Nederland hebben). RTL mist die kans, redactie van deze site pakt ‘m op. Mooi!

Anoniem zei

Haha de NOS zit erg in zijn maag met die stabiele miljoen kijkers voor VI (zonder echte beelden, interviews en op het oog minder kealitatieve gasten) terwijl ze zelf dure gasten en op lokatie met het hele zooitje + alle poespas op 1.6 miljoen zitten haaaaha.

Anoniem zei

NOS is trouwens ook een lachertje eerst met ons geld de CL rechten kopen en dan in de rust van zo'n wedstrijd kijk je 13 minuten naar reclame.

En dan ook nog eens allemaal in Polen en Oekraine gaan zitten. Nee bescheiden is men niet bij de NOS integendeel....

Anoniem zei

De NOS heeft gewoon moeite met concurrentie. En dan wel zo moeilijk dat ze zich verlagen tot dit soort berichtgevingen. En maar klagen over VI dat ze het goedkoop vinden als ze wat zeggen over Studiosportzomer.

Anoniem zei

Ze profiterenbij VI ervan zegt hij? Ja logisch toch het zijn ook belastingbetalers. Het is een publieke omroep. Ieder bedrijf profiteert van het EK. Winkels enz met hun actie's. Jan de Jong moet niet net gaan doen of hij het uit zijn eigen zak betaald.

Anoniem zei

Jan... donderstraal ff lekker op joh!
Boskamp moet hem ff een koek geven!

Sjorzzzzzz zei

Niet zo zuur Jan de Jong. Voetbal is van het volk, dus waarom mag er geen tot. ander veel prettiger programma zijn, als dat gezever van Jack, Kees en sdie eeuwige zeurkous MULDER. Dier vent alleen al zou een reden zijun niet te kijken, maar neen, ik kijk ELKE avond naar RTL$ VI-Oranje, waarom? Herkenbaar, graspje, grol, maar ook informatief, maar met een leuke crew, niet die standaard chago's en 020 gekleurde zeveraars. Kijk zelf eens, objectief als het kanm dan kan je niet anders alls toegeven dat het LEUK is.

Anoniem zei

Nos studio voetbal daar gaat het al mis. Totaal geen belangstelling voor de Jup.L.of wat lager staande clubs. Dan is het een hoog gehalte aan Amsterdamse aanhang, daar heeft iedereen toch ook tabak van. Voor de show zit daar dan Waterreus om het PSV gehalte op te krikken anders valt het teveel op ofzo. Jan Mulder vind alles verschrikkelijk van andere clubs behalve ajax, en leg als een zwerver over de tafel.

Anoniem zei

Deze directeur slaat de plank echt volledig mis. Hij gaat namelijk voorbij aan het feit dat een commerciële omroep een totaal andere functie en vooral andere doelstelling heeft dan een publieke omroep.
Als VI Oranje noubijvoorbeeld bij de VARA op Ned. 3 gemaakt werd, had hij een punt gehad...

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link