22 januari 2011


Feyenoordfans boos op 'volksmenner' Derksen

Johan Derksen heeft zich de woede op de hals gehaald van een groep Feyenoord-supporters. Dat meldt het AD. De groep zegt met verbazing te hebben gekeken naar het optreden van Johan Derksen afgelopen dinsdag in Pauw & Witteman, waar Derksen kwam praten over het vertrek van Leo Beenhakker bij Feyenoord. Volgens de aanhangers gedroeg Derksen zich als een volksmenner om de supporters te verleiden tot rellen. "Misschien kan de voetbalwet ook op u worden toegepast", zo is in een open brief te lezen.

In de open brief aan Derksen schrijft de groep supporters verder: "Waar wij u al maandenlang horen prediken dat de heren Mario Been en Beenhakker de fans rustig houden, zijn het juist de investeerders die al vanaf eind juli 2010 met de Feyenoord-supportersvereniging en fans uit alle geledingen aan tafel zitten om te bekijken welke bijdrage de supporters kunnen leveren aan de wederopstanding van onze club. Ook de directie van Feyenoord is hierbij betrokken. Dat dit op een constructieve wijze gebeurt, past natuurlijk niet in uw hetzestraatje."

Volgens de supporters wordt de sportieve malaise bij Feyenoord al tijden door hen geslikt omdat er door de investeerders weer licht aan het einde van de tunnel schijnt in De Kuip. "Uw verslaggever Martijn Krabbendam was van bovenstaande op de hoogte, maar omdat dit gedrag van de Feyenoord-supporters niet in uw straatje past, heeft u er geen aandacht aan geschonken. Sterker nog: roept u doodleuk dat de rust is bewaard door Been en Beenhakker. Het is zelfs nog leuker: Beenhakker heeft nooit met de naar voren geschoven vertegenwoordigers van de fans gesproken!"

In Voetbal International reageerde Derksen gisteren op de open brief: "Het is toch te gek voor woorden dat geldschieters en directie met individuele supporters spreken? Leo Beenhakker gaf via de media zijn visie, waardoor iedereen in het land wist hoe het ervoor stond. Meneer - hoe hij ook heet - hoeft toch niet persoonlijk door Beenhakker ingelicht te worden over hoe ze ervoor staan? Wie is die meneer dan? (...) Die brief is ondertekend door een meneer namens 42.000 mensen, maar dat lijkt me sterk. Ik geef mijn mening, maar iedere supporter van Feyenoord mag een afwijkende mening hebben."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link