01 april 2010


Wilfred Genee over het succes van Voetbal International

In zijn column in het AD besteedt Wilfred Genee deze week enkele woorden aan het succes van het door hem gepresenteerde tv-programma Voetbal International. Hij bestempelt de show daarbij als 'Koffietijd voor heren'.

Genee: "Er wordt mij de laatste tijd wel eens gevraagd wat het geheim achter het succes van ons televisieprogramma 'Voetbal International' is. Naast het feit dat de rolverdeling met Johan, René, Hans en ondergetekende heel redelijk klopt, ligt de kracht volgens mij vooral in het feit dat we onszelf niet al te serieus nemen."

"We maken toch min of meer een soort 'Koffietijd voor heren', terwijl onze gewaardeerde collega's van Studio Voetbal nog wel eens de indruk willen wekken dat het om een hogere vorm van wetenschap gaat. Een keuze die absoluut valt te respecteren, maar feit is dat de waanzin in de voetballerij steeds grotere vormen aanneemt. Een relativerende noot is daarom zeker op zijn plaats."

Vervolgens schrijft Genee over onder andere raar juichende spelers, ontslagen trainers, ruziënde oud-vrienden, clubs die gigantische bedragen uitgeven en vechtende coaches. Hij sluit af met de woorden: "In dit landschap van waan, idioterie, list en bedrog is het succes van een mannelijke 'Koffietijd' dus al snel verklaard."

Je kunt de gehele column hier lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link