17 maart 2010


Johan Derksen werkt Humberto Tan weg bij RTL7

Humberto Tan is bezig aan zijn laatste weken als voetbalpresentator op RTL7. Hij mag nog enkele Europa League- en KNVB Beker-avonden presenteren (en vanaf komende maandag 'Seat Mooiste Goals Ooit'), maar daarna verdwijnt zijn gezicht van de zender.

Vanaf volgend seizoen gaat Wilfred Genee de presentatie rond de Europa League en de KNVB Beker op zich nemen. Tevens blijft hij Voetbal International en de samenvattingen van de Jupiler League presenteren. Daarmee wordt Genee hét voetbalgezicht van RTL7.

Het afscheid van Tan is niet vrijwillig. Tijdens de onderhandelingen over de nieuwe tweejarige verbintenis van de voetbaltalkshow Voetbal International aan RTL7 werd door het blad Voetbal International, dat hoofdsponsor van het programma is, de eis neergelegd dat Wilfred Genee dan ook alle andere voetbaluitzendingen op de zender zou mogen gaan presenteren. Omdat RTL Voetbal International graag wilde behouden, ging men daarmee akkoord.

Middels de eis zal Johan Derksen Wilfred Genee een vriendendienst hebben willen bewijzen. Derksen heeft vaak aangegeven de persoon Genee niet altijd even lief te hebben, maar hem wel een uitstekende presentator te vinden. Genee werd de laatste jaren door RTL wat kort gehouden, omdat zij hem zijn overstap in 2005 van RTL naar Talpa van John de Mol kwalijk namen.

Daarnaast heeft het er ook alle schijn van dat Johan Derksen Humberto Tan bewust heeft weggewerkt. In het verleden haalde hij in de media meermaals uit naar Tan, omdat hij hem een slechte presentator vindt. Een korte bloemlezing:
- "Als vakman vind ik hem gemankeerd."
- "Het babbelt en kakelt maar door. Inhoudelijk is het allemaal even oppervlakkig, nooit journalistiek."
- "Ik vind hem geen indrukwekkende persoonlijkheid als presentator."
- "Ik word als altijd een beetje moe als ik door een volwassen man wordt aangesproken als een klein kind."
- "Jammer dat hij niet kan presenteren."
- "Die man mag stuntelen en uit zijn nek lullen en als je een net pak draagt en er gladgeschoren uitziet, dan ben je een goede presentator. Ik dacht dat anchorman een vak was."

Humberto Tan gaat overigens niet helemaal weg bij RTL. Hij mag blijven optreden als vervanger van Winston Gerschtanowitz in RTL Boulevard. Verder is hij te zien op het digitale kanaal Eredivisie Live. Eerdere pogingen om van Tan een allround presentator te maken, bijvoorbeeld met Mijn Man Kan Niet Dansen en Team van Toen, pakten slecht uit.

In RTL Boulevard reageerde Humberto Tan vanavond zelf op het nieuws. Dat item kun je hier terugzien (van 33:35 tot 35:05).


4 opmerkingen:

kaledonny zei

Zijn ze daar gister zo lang mee bezig geweest dat Derksen geen tijd had om 'Beste Johan' voor vi.nl op te nemen?

Anoniem zei

Ik vind het raar dat Johan zoiets doet. Humberto Tan is helemaal niet zo vaak op rtl 7 te bewonderen. Het is duidelijk dat Johan zijn zin heeft gekregen. Dat is makkelijk op te maken aan alle opmerkingen die te lezen zijn over Humberto.

Journalist zei

Johan Derksen heeft volkomen gelijk. Het is absurd dat iemand met een spraakgebrek - want dat heeft Umberto - überhaupt als presentator is aangesteld en voortdurend met zijn smoel op de tv is. Hij kakelt als een opgewonden kip, slikt woorden in, maakt halve zinnen en heeft een ellendige uitspraak (SPARRRRTA ROTTERRRRDAM). Weg met die vent. En snel ook!

Anoniem zei

Ik kan me voorstellen dat het een vriendendienst richting Genee is, en dat Derksen Humberto Tan geen geweldenaar vindt is ook duidelijk, maar hieruit kan nog niet worden geconcludeerd dat Derksen het deed om Tan weg te werken.
Als het een ander was geweest, zouden de eisen om Genee die programma's te laten doen waarschijnlijk hetzelfde geweest.
Maar ach, verder zal denk ik niemand wakker liggen als ze Tan niet meer zien. Net als 90% van de presentatoren, waaronder Jack Van Gelder. Die spelen het allemaal veel te veilig en zijn veel te geïnteresseerd mensen te vriend te houden.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link