13 juni 2018


Marokkaanse supporters uit Nederland vertrekken naar WK Voetbal

"De achtste finales. Daar ligt het plafond voor Marokko als ik reëel ben". Die voorspelling deed Aladdin Ezzaki vanochtend op Schiphol. Vanaf de luchthaven vertrok hij samen met zijn vader Adil naar Rusland waar Marokko voor het eerst in twintig jaar weer meer meedoet aan het WK voetbal.

"We hebben er ontzettend veel zin in met zijn allen." De vader en zoon reizen eerst af naar Sint-Petersburg voor de wedstrijd van vrijdag tegen Iran. "Vervolgens gaan we met de trein naar Moskou, waar we zeven dagen blijven en de wedstrijd tegen Portugal gaan bezoeken. En we gaan daar ook veel andere wedstrijden kijken op grote schermen in de fanzones."

De bedoeling is dat ze in Rusland blijven als Marokko een ronde verder komt. "Dan wordt het weer inloggen op de FIFA-website en kijken of we kaartjes kunnen krijgen. Maar eerst hopen dat we doorgaan", zegt Aladdin.

En als Marokko nog een ronde verder komt, willen ze ook daar bij zijn. "Maar ik moet ook naar mijn centen en thuissituatie kijken", zei Adil. "Laten we het hopen. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, zo denken de spelers ook. Ik verwacht een hoop van ze."

Voor zijn vader is het niet zijn eerste WK "Ik ben naar Amerika (1994) en Frankrijk (1998) geweest. Voetbal is mijn droom, mijn alles", zei Adil, die voorspelt dat zijn land met 2-1 wint van Iran. "En daarna winnen we van Portugal. Honderd procent. En daarna winnen we ook van Spanje. We hebben een goed team."

De rentree op het wereldtoneel betekent heel veel. "Dat geldt voor alle Marokkanen in de wereld. We kunnen weer een bepaalde trots uitstralen", zei Aladdin. "Laten we gaan voor die eerste drie punten en dan zien we wel waar het schip strandt."

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik begrijp niet waarom we zgn iets met Marokko moeten hebben alleen maar omdat er zoveel in NL wonen en voetballen. Totaal oninteressant.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link