15 juni 2018


Iran wint diep in blessuretijd van Marokko (1-0)

Iran is in Sint-Petersburg het WK met een verrassende, maar ook gelukkige 1-0 zege op Marokko begonnen. In een matig en rommelig duel kopte Aziz Bouhaddouz diep in de extra tijd in eigen doel.

Marokko was het eerste WK-duel sinds 1998 nog goed begonnen. Het drong Iran in de beginfase met prima aanvalsspel terug en dat leverde kansen op.

Hamine Harit zag zijn volley echter naast het doel belanden en de volledig vrij staande Ajacied Hakim Ziyech maaide over de bal heen. Ook een onvervalste scrimmage leverde Marokko geen treffer op.

Naarmate de eerste helft vorderde luwde de Marokkaanse storm. Iran kroop uit z'n schulp en was kort voor rust dicht bij succes: Azmoun stuitte op keeper Mohand, die maar net voorkwam dat Jahanbakhsh (AZ) scoorde uit de rebound.

Het tweede bedrijf kreeg niet het leuke begin, waarop de toeschouwers in de eerste helft waren getrakteerd. Het spelpeil daalde en daaraan waren ook de vele blessurebehandelingen debet.

Zo lag het spel stil bij een blessure van Nordin Amrabat (ex-PSV), wiens broer Sofyan (Feyenoord) hem verving. Bij Iran viel Jahanbakhsh geblesseerd uit.

Om het aantal kansen te turven waren de vingers van één hand ruim voldoende. Pas tien minuten voor tijd was Marokko weer gevaarlijk toen doelman Beiranvand aan het werk gezet door Ajacied Ziyech.

Na een rommelige slotfase, met opstootjes op en naast het veld, velde Bouhaddouz het vonnis over zijn eigen ploeg.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link