24 juni 2018

Engeland laat weinig over van Panama (6-1)

Engeland heeft zich dankzij een 6-1 zege op Panama geplaatst voor de achtste finales van het WK. Bij rust stond het in Novgorod al 5-0. België is nu eveneens door. Beide landen maken donderdag in een onderling duel uit wie bovenaan eindigt in groep G. Tunesië en Panama zijn uitgeschakeld.

Engeland zat al snel op rozen. De Panamezen waren bij een corner aan het worstelen met de Engelse aanvallers. De meegekomen John Stones werd over het hoofd gezien en die kopte raak. Een benutte penalty van Harry Kane betekende na 22 minuten de 2-0 en Jesse Lingard schoot van ver prachtig de 3-0 in de kruising.

Daarmee was de koek nog niet op. Stones maakte na een ingestudeerde vrije trap zijn tweede doelpunt en Kane zorgde, weer vanaf de penaltystip (en weer kiezelhard), voor de vijfde Engelse treffer.

Kennelijk niet van zins om nog harder om de oren geslagen te worden, trokken de Panamezen zich na de rust bij Engels balbezit massaal terug op eigen helft. En hoewel de Engelsen minder aandrongen, liep de score toch verder op.

Zonder het door te hebben (de bal ging via zijn hak) maakte Kane de 6-0. De aanvoerder mag zich daarmee met vijf goals voorlopig topscorer van het toernooi noemen.

Panama bleef knokken en Felipe Baloy liet de meegereisde supporters toch nog uitbundig juichen: hij gleed de eerste WK-goal ooit van Panama binnen.