25 april 2018


Thibaut Courtois sleept Marc Wilmots voor rechter vanwege laster en eerroof

Chelsea-doelman Thibaut Courtois en zijn vader Thierry Courtois slepen de voormalige Belgische bondscoach Marc Wilmots voor de rechter. Wilmots heeft Thierry Courtois ervan beschuldigd dat hij tijdens het EK van 2016 in Frankrijk informatie over de Rode Duivels heeft gelekt.

Wilmots beweerde op de Franse tv-zender beIN Sports dat zijn opstelling al een kwartier later op straat lag als hij hem in de kleedkamer bekend had gemaakt. Hij is er zeker van dat een speler de opstelling verkocht. Franse journalisten zouden hem hebben verteld dat er bewijzen zijn dat Thierry Courtois verantwoordelijk was voor het lekken van de info naar de media.

De familie Courtois reageert op Facebook woedend op de aantuigingen van Wilmots en laat het er dus niet bij zitten.

"De heer Wilmots herhaalt dus - niet voor het eerst - in het openbaar de beschuldigingen die een aanslag vormen op mijn eer en reputatie, ook die van mijn zoon. Wij hebben dan ook samen besloten een strafklacht in te dienen", aldus Thierry Courtois.

België werd op het EK van twee jaar geleden verrassend in de kwartfinales uitgeschakeld door Wales, waarna Wilmots niet veel later werd ontslagen en werd opgevolgd door de huidige keuzeheer Roberto Martinez.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link