07 april 2018

FC Bayern München voor de zesde keer op rij Landskampioen van Duitsland

Met Arjen Robben als aanvoerder heeft FC Bayern München dankzij een 1-4 bij Augsburg zijn 28ste landstitel in de Bundesliga veroverd. Het betekende voor Arjen Robben en co de zesde landstitel op rij.

Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, was zeker niet van plan om mee te werken aan het titelfeest van de streekgenoot en begon fel aan het duel. Philipp Max raakte na een kwartier nog de paal, maar een minuut later was het wel raak.

Jérôme Boateng verloor knullig de bal waardoor Sergio Cordova één op één kwam te staan met doelman Sven Ulreich. Hoewel de sluitpost nog redde kwam de bal via een rebound ongelukkig op het hoofd terecht van Niklas Süle, waardoor de bal alsnog het doel in rolde.

Bayern zat totaal niet in de wedstrijd, maar de eerste kans werd na een half uur wel meteen verzilverd. Uit een voorzet van Joshua Kimmich kon Corentin Tolisso vrij inkoppen.

De ploeg van Arjen Robben was daarna los en kwam nog voor rust op voorsprong. Na een mooie actie van Kimmich, die zijn tegenstander door de benen speelde, kon Juan Bernat met hak de bal klaarleggen voor James Rodríguez. De Colombiaan faalde niet.

Na rust domineerde Bayern de wedstrijd en kwam het niet meer in problemen. Robben schoot na een uur de 1-3 tegen de touwen nadat James Rodríguez de bal knap binnenhield.

Augsburg kwam er niet meer aan te pas, terwijl Bayern verzuimde meer doelpunten te maken. In de slotfase pikte ook Sandro Wagner nog zijn doelpunt mee. Zodoende is de ploeg uit München vijf duels voor het einde kampioen.