02 december 2017


Loting WK 2018: Titelverdediger Duitsland loot Mexico en Zweden

Bij de loting voor het WK in Rusland is titelhouder Duitsland beland in een poule met Mexico, Zweden en Zuid-Korea. Europees kampioen Portugal is beland in een poule met Spanje, Marokko en Iran.

Duitsland begint tegen Mexico, dat werd verslagen in vijf van de eerdere elf onderlinge duels. In juni van dit jaar was Duitsland in de halve finales van de Confederations Cup met 4-1 te sterk. Mexico won slechts één keer.

Tegen Zweden won Duitsland vijftien van zijn voorgaande 36 duels en het verloor er dertien. Het laatste duel dateert van oktober 2013, toen de Duitsers in Solna met 3-5 wonnen in de WK-kwalificatie. De Duitsers speelden drie keer tegen Zuid-Korea en wonnen twee keer. Eind 2004 won Zuid-Korea in een oefenduel met 3-1.

Een echte 'groep des doods' leverde de WK-loting niet op, maar op het eerste gezicht lijkt groep D, met Argentinië, IJsland, Kroatië en Nigeria, het zwaarst bezet. Argentinië ontmoet Nigeria voor de vijfde keer op het WK; de vier vorige WK-duels werden gewonnen. Overigens was Nigeria in november in een oefenduel met 4-2 te sterk voor de Argentijnen.

In groep B nemen de toppers Portugal en Spanje het tegen elkaar op. In die groep zit ook Marokko, dat zich voor het eerst sinds 1998 voor het WK kwalificeerde.

België heeft in Engeland een geduchte opponent. De beide andere tegenstanders in groep G, Panama en Tunesië, zullen met meer instemming zijn begroet.

Groep A:
Rusland
Saudi-Arabië
Egypte
Uruguay

Groep B:
Portugal
Spanje
Marokko
Iran

Groep C:
Frankrijk
Australië
Peru
Denemarken

Groep D:
Argentinië
IJsland
Kroatië
Nigeria

Groep E:
Brazilië
Zwitserland
Costa Rica
Servië

Groep F:
Duitsland
Mexico
Zweden
Zuid-Korea

Groep G
België
Panama
Tunesië
Engeland

Groep H:
Polen
Senegal
Colombia
Japan

Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Spelersvrouwen op Instagram: Daniela Jehle (Marc-Andre ter Stegen)Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Geweldig doelpunt Wayne Rooney vanaf eigen helft (Ziggo Sport)
- Copa del Rey: FC Barcelona met Cillessen op doel eenvoudig ronde verder
- Betweters #014: ''Vilhena at zijn eigen oorsmeer op, gadverdamme!''


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link