27 november 2017


Column: ''Volgend jaar om deze tijd spreken de fans met heimwee over de vertrokken Ziyech''

AD-columnist Hugo Borst begrijpt het gejoel van Ajax-fans niet. 'De enige moderne Ajacied die in de buurt komt van de mannen die verantwoordelijk waren voor de succesjaren 1971, 1972, 1973 en 1995 is Hakim Ziyech.'

Als groot bewonderaar van de voetbalkunsten van Hakim Ziyech was ik gisteren een beetje verbaasd. De fluitconcerten die hem in de eerste helft van Ajax - Roda JC ten deel vielen, vond ik erg ondankbaar. Ajax-supporters willen niks te maken hebben met falen, verliezen en afgaan, maar de enige moderne Ajacied die in de buurt komt van de mannen die verantwoordelijk waren voor de succesjaren 1971, 1972, 1973 en 1995 is Hakim Ziyech. Hij leed gisteren gruwelijk veel balverlies en dat pikten de Ajax-supporters absoluut niet. Op slag waren ze zijn prachtige statistieken vergeten. Ze riepen: zorg eens dat er een bal aankomt, man. Loop eens met je man mee. Gefluit. Boegeroep. Gejoel.

Na rust kwam Ziyech sterk terug en nam de ploeg op sleeptouw. Ajax won, mede door zijn ingevingen. Na afloop opende hij de aanval op de negatieve supporters. ,,Dat zijn geen supporters’’, zei hij en je zag dat hij zich nog inhield.

Ik begrijp de international van Marokko wel. Zijn trots was gekrenkt. Hij denkt: ik scoor, geef assists, tover op de vierkante meter - niemand anders kan dat zoals ik. Dan mag het toch ook weleens een helftje misgaan?

Profvoetballers vinden dat ze door het eigen publiek niet mogen worden uitgefloten. Tja, ik vrees dat dat een misverstand is. Supporters zijn losers, trouwe losers. Ze hebben geen enkele invloed. Welke spelers er komen of gaan, ze hebben er geen stem in. Supporters moeten vooral dokken. Hun geld gaat op aan de prijzige seizoenkaart, te dure pilsjes en veel te dure shirtjes. Dat geeft supporters altijd het grondrecht om te fluiten, boe te roepen, te joelen.

Bij elke club worden de slechtste spelers uitgefloten. Behalve bij Ajax. Daar doen ze dat met de allerbeste speler. Volgend jaar om deze tijd spreken die supporters met heimwee over de vertrokken Ziyech. Dat ze hem ooit uitgefloten hebben weten ze niet meer.

Hugo Borst.Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Uitzending Studio Voetbal van 26-11-2017 trekt 637.000 kijkers
- WK Darts 2018: ''Acht Nederlanders verzekerd van hoofdtoernooi''
Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Ronald Waterreus: ''PSV al zo goed als zeker kampioen!''


1 opmerking:

willum zei

die punt achter je eigen naam is een beetje raar, hugo borst.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link