27 november 2017


WK Darts 2018: ''Acht Nederlanders verzekerd van hoofdtoernooi''

Zeker acht Nederlandse darters doen mee aan het WK in Londen. De organiserende bond PDC presenteerde vandaag de entreelijst voor het hoofdtoernooi. De loting voor het hoofdschema is vanavond.

Titelverdediger Michael van Gerwen is als eerste geplaatst. De 28-jarige Brabander veroverde op 2 januari van dit jaar zijn tweede wereldtitel, door titelverdediger Gary Anderson in de finale met 7-3 te verslaan.

Van Gerwen bewees de afgelopen weken met winst van de Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals dat hij in vorm verkeert voor het WK. De Schotten Peter Wright en Anderson zijn respectievelijk als tweede en derde geplaatst. Zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor begint als nummer zes van de plaatsingslijst aan zijn laatste WK. 'The Power' kan Van Gerwen pas in de finale tegenkomen. Taylor moet dan mogelijk eerst ook nog afrekenen met Anderson en Wright, die eveneens aan zijn kant van het speelschema zitten

Naast Van Gerwen bestaat de Nederlandse afvaardiging uit Raymond van Barneveld (de wereldkampioen van 2007 bij de PDC), Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Vincent van der Voort, Christian Kist, Jermaine Wattimena en Jan Dekker. De acht Nederlanders in het hoofdschema kunnen nog aanvulling krijgen uit het kwalificatietoernooi. Vandaag worden de laatste drie qualifiers bekend, die half december via de kwalificaties alsnog kunnen doordringen tot het hoofdtoernooi.

Aan het WK in Alexandra Palace doen 72 darters mee. De prijzenpot bestaat uit 1,8 miljoen pond, omgerekend ruim 2 miljoen euro. De winnaar krijgt 400.000 pond, zo'n 450.000 euro. Het WK begint op 14 december, de finale is op nieuwjaarsdag.


Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!

Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link