28 december 2017


Erik ten Hag tekent voor 2,5 jaar bij Ajax

Erik ten Hag is de nieuwe trainer van Ajax. Hij komt over van FC Utrecht, waar hij nog een contract had tot 2020. Ajax heeft de komst van Ten Hag donderdag bevestigd. De 47-jarige trainer tekent een contract voor tweeënhalf jaar bij Ajax. Het gaat in op 1 januari 2018 en loopt tot de zomer van 2020.

Ajax zou ook nog graag Alfred Schreuder aan de technische staf willen toevoegen, maar heeft daarover nog geen akkoord bereikt met Schreuders huidige club Hoffenheim, waar hij ook assistent is. Ten Hag en Schreuder werkten eerder samen bij FC Twente.

De aanstelling van de nieuwe trainer komt bijna een week na het ontslag van Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman. Aron Winter, die dit seizoen assistent was van Keizer, blijft actief in de technische staf van Ten Hag.

De clubleiding stelde vorige week in een verklaring er onvoldoende vertrouwen in te hebben dat de ambities van Ajax met Keizer, Bergkamp en Spijkerman kunnen worden gerealiseerd. Ook de tegenvallende sportieve resultaten - de club is reeds uitgeschakeld in Europa en het bekertoernooi - vormden een reden voor het besluit.

Voor Ten Hag was FC Utrecht zijn eerste avontuur op het hoogste niveau. Hij begon als assistent bij FC Twente en PSV, waarna hij in 2012 trainer werd van Go Ahead Eagles in de Jupiler League. In zijn eerste en enige seizoen in Deventer wist hij te promoveren naar de eredivisie.

Na dat succes vertrok Ten Hag naar Bayern München. Hij werd daar trainer van het tweede elftal en kreeg een kijkje in de keuken van Josep Guardiola, die destijds de coach was van de Duitse topploeg.

Na twee seizoenen in Duitsland werd Ten Hag aangesteld als trainer van FC Utrecht. Vorig seizoen wonnen de Domstedelingen de play-offs om Europees voetbal. Het hoofdtoernooi van de Europa League werd niet bereikt, omdat FC Zenit in de voorronde over twee duels te sterk was.Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- De kijkcijfer tussenbalans: ''Voetbal Inside trekt meer kijkers dan Studio Voetbal''
- Wilfred Genee en Farid Azarkan (DENK) fel in discussie over Voetbal Inside (BNR Nieuwsradio)


1 opmerking:

W Flaka zei

Iemand nog de volledige afleveringen van Voetbal Inside van 18dec, 15 dec, 11 dec, 8 dec en 4dec. Ivm met vakantie niet kunnen zien en ik hoop dat iemand nog advies heeft hoe ik deze afleveringen nog volledig kan bekijken.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link