11 december 2017


Column: ''PSV was op alle fronten armoedig''

AD Sportwereld-columnist Willem van Hanegem keek naar de topper Ajax - PSV en werd niet bepaald warm van de Eindhovenaren. ,,PSV zal zich vandaag op de Herdgang toch wel afvragen hoe het mogelijk is dat dit is gebeurd?''

Dan sta je tien punten voor, ga je op bezoek bij een ploeg waar de spelers niet bepaald lekker in hun vel zitten en dan speel je zo hemeltergend slecht. Wat was nou in vredesnaam het idee van PSV gisteren in de Arena? Ajax was de eerste helft ook niet indrukwekkend, maar die ploeg kreeg van PSV dus gewoon alle gelegenheid om lekker in de wedstrijd te komen.

Rechtsback Joel Veltman sloeg daarbij wel volkomen door, vind ik. Zeker de manier waarop hij Hirving Lozano een rode kaart probeerde aan te smeren, daar krijgt hij bij mij de handen niet mee op elkaar. Maar los van dat, PSV zal zich vandaag op de Herdgang toch wel afvragen hoe het mogelijk is dat dit is gebeurd? De concurrentie krijgt weer een beetje het idee dat er nog wat te winnen is dit seizoen. Daar moet Ajax overigens wel mee oppassen. Ajax moet zich afvragen hoe het kan dat ze nog voor de helft van de competitie zo ver achter staan op een ploeg waar de klasse ook niet bepaald vanaf druipt.

De spelers van PSV hebben zelf blijkbaar wel gedacht dat ze heel goed waren. Dat ze lekker achterover konden leunen en dan na rust wel zouden toeslaan in Amsterdam. Het was op alle fronten armoedig. Ze hadden werkelijk geen flauw idee hoe ze de inschuivende Frenkie de Jong moesten bestrijden. Dat is ook wel grappig, want die tactiek hanteerde Ajax ruim twintig jaar geleden al. De fanatieke roep om verandering, hoor ik ook. Maar Ajax deed het dus met een stokoude speelwijze.

Maar goed, de competitie ligt weer een beetje open. En daar ben ik blij om. Maar er is nog een punt waar ik op wil wijzen. Gisteren waren er veel lege plekken in de stadions. Dat had uiteraard met het slechte weer te maken. Maar geloof me, die lege stoelen worden straks lang niet allemaal opgevuld. In deze zwakke eredivisie moeten de drie topclubs veel meer laten zien. PSV wisselde nota bene verleden week tegen Sparta in de slotfase een spits in voor een verdediger. Dat noemen mensen professioneel, maar dat is het niet. Een ploeg als PSV moet met Lozano in de laatste vijf minuten tegen de trage Sander Fischer gewoon de 2-0 kunnen maken. Kijken naar angst, daar hebben de mensen straks geen trek meer in.

Er is overigens nog een reden, buiten dat de competitie daardoor spannend blijft, dat een overwinning van Ajax mijn goedkeuring heeft. Er waren serieus mensen die ik hoorde zeggen dat Peter Bosz na zijn ontslag bij Borussia Dortmund dan lekker terug kan naar Ajax in plaats van Marcel Keizer. De trainer die de benen nam uit Amsterdam en die er in Dortmund werkelijk een totale bende van heeft gemaakt. Slechter kon het bijna niet.

Ik hoorde ook dat Bosz nu naar de KNVB moet. Louis van Gaal wil niet meer naar de bond, hoorde ik hem gisteren zeggen bij FOX Sports. Het leek daar trouwens wel of zijne Koninklijke Hoogheid was aangeschoven. Hans Kraay jr. vroeg ook nog of Louis iets zag in werken bij Dortmund en Louis gaf aan dat hij bij dergelijke vragen in de toekomst niet meer zou aanschuiven. Nou, prima. Dan toch niet.

Willem van Hanegem.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link