04 december 2017


Column: ''Laat het tot u doordringen: PSV is al landskampioen''

Volgens Algemeen Dagblad-columnist Hugo Borst is het kampioenschap al beslist. ,,Wat er komende zondag ook gebeurt, PSV kan absoluut niet verliezen."

Het hoogstandje (‘ohhhhhhhhh’) van dit weekend was in de 9de minuut te zien in het Rat Verlegh Stadion. NAC-speler en Manchester City-huurling Angelino passeerde zijn tegenstander met een geestverruimende hakbal (‘ahhhhhhhhhh’) en schoot de bal op de paal.

De mooiste en de lekkerste wedstrijd van dit weekend was te zien in Enschede. FC Twente-Ajax werd 3-3. FC Twente kwam dankzij spelhervattingen en op karakter terug in de wedstrijd.

En de koploper van de eredivisie dan? Nou, PSV won weer eens met zuinige cijfers (1-0) maar verdiend van Sparta. Het elftal van Phillip Cocu speelde niet slecht, maar ook niet goed.

Dertien keer gewonnen, één keer verloren. Dat zijn indrukwekkende cijfers. In Engeland doet Manchester City het beter (veertien keer gewonnen, één keer gelijk), maar ja, op Manchester City staat geen maat.

In Nederland is tegen PSV geen kruid gewassen. Komende zondag, de Arena, 16.45 uur, Ajax-PSV.

Dit zijn de scenario’s:

PSV wint onverdiend van Ajax (0-1).
PSV wint verdiend van Ajax (1-3).
PSV wint met superieur voetbal(0-5) van Ajax.
PSV speelt gelijk tegen Ajax.
PSV wordt overklast door Ajax (5-0).
PSV verliest onverdiend van Ajax (3-2).
PSV verliest verdiend van Ajax (2-0).

Het maakt allemaal geen reet uit. Wat moet het relaxed zijn om supporter van PSV te zijn. Wat er komende zondag ook gebeurt, PSV kan niet verliezen. Als het meezit, staat het elftal van Phillip Cocu 13 punten voor op Ajax. Als het tegenzit, zijn het 7 punten voorsprong.

Heb ik alle scenario’s gehad? 10-0 voor Ajax zou killing zijn. Maar dat wordt het niet. Een gruwelblessure van Lozano zou verschrikkelijk zijn. Laten we zondagmorgen een kaarsje branden voor de gezondheid van alle spelers.

Laat het tot u doordringen: PSV is al landskampioen. Ik hoop dat ze in mei Angelino overnemen, gewoon omdat ik vind dat de supporters van PSV recht hebben op iemand met een fenomenaal linkerbeen en zes geestverruimende hakballen per seizoen. Ik gun PSV een vleugje Manchester City.

Hugo Borst.


10 opmerkingen:

Zwarte SInt zei

Hugo Borst is een stuk verdriet en ziet er ook zo uit.

Anoniem zei

nog geen link ;(

Sinterklaas en Zwarte Piet zei

Ondanks de topdrukte, toch de MP4:
http://pg.us.rtl.nl/rtlxl/network/a3t/progressive/components/videorecorder/34/343224/389802/844bde85-bc5f-3f5b-97b6-8135bc1491ff.ssm/844bde85-bc5f-3f5b-97b6-8135bc1491ff.mp4

Antonio zei

Het is al drukste avond van het jaar voor die goeie ouwe Sint. En nou moet ie ook nog alle betogers van de zwarte Pieten aftaseren. Nog fftjes afwachten dan maar.

Unknown zei

Thanks!!

Antonio zei

Ah dank U Sinterklaas! Kortingsbonnetje voor Club OQ, flesje port en een vette jonko voor Piet in mijn schoentje.

Anoniem zei

thx sinterpiet

fcracing zei

dank u wel st niklaas en zwarte piet
ik zal ook wat lekkers voor jullie in mijn schoen leggen

Anoniem zei

De zwakste kampioen in decennia, man man man wat een kutvoetbal.

Han CNX zei

Sinterklaas is er maar druk mee. Goed bezig man. (y)

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link