07 december 2017


Cristiano Ronaldo wint vijfde Ballon d'Or en evenaart Lionel Messi

Cristiano Ronaldo is opnieuw in het bezit gekomen van de Ballon d'Or, de trofee die het tijdschrift France Football jaarlijks uitreikt aan de beste voetballer van de wereld. De Portugees, eerder dit jaar al door wereldvoetbalbond FIFA uitgeroepen tot 'Player of the Year', won de verkiezing vorig jaar ook.

Het is de vijfde keer dat 32-jarige Ronaldo de prijs wint en daarmee komt hij op gelijke hoogte met zijn 'eeuwige rivaal' Lionel Messi, de Argentijnse Barcelona-ster die voor elfde keer op rij de topdrie haalde, maar dit jaar met de tweede plaats genoegen moest nemen. Op de derde plek eindigde de Braziliaan Neymar, die afgelopen zomer Barcelona verruilde voor Paris Saint-Germain.


Het is het zevende jaar op rij dat Ronaldo en Messi samen uitmaken wie de nummers één en twee van de verkiezing zijn. De heerschappij van de voetballers begon in 2008 toen Ronaldo voor het eerst won en Messi tweede werd. Een jaar later was het andersom en ook in 2010 won Messi, maar toen werd Andrés Iniesta tweede. Ronaldo viel zelfs buiten de topdrie.
Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- ''Loodzware loting dreigt voor Oranje in Nations League''
Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link