15 oktober 2017

Topper tussen Atletico Madrid en FC Barcelona eindigt in een gelijkspel

FC Barcelona heeft na zeven zeges op rij voor het eerst punten laten liggen. In het Wanda Metropolitano, het prachtige nieuwe onderkomen van Atlético Madrid, werd het 1-1.

Lionel Messi had al na een halve minuut kunnen scoren. Toch was de thuisploeg voor rust gevaarlijker. Doelman Ter Stegen redde knap op twee schoten van Griezmann, maar op een inzet van Saúl was hij kansloos.

In de tweede helft voerde Barça de druk stukje bij beetje op. Messi was met een vrije trap, die de paal schampte, al eens dicht bij de 1-1. De gelijkmaker kwam uiteindelijk op naam van Suárez. In de 82ste minuut kopte de Uruguayaan de bal knap achter doelman Jan Oblak.

Real Madrid ontsnapte bij Getafe aan puntenverlies. Cristiano Ronaldo schonk zijn ploeg op de valreep de winst: 1-2.

Real speelde matig en werd in het zadel geholpen bij de 0-1. Een Getafe-speler wilde een pass onderscheppen, gleed de bal echter in de loop van Benzema, die daarna nog een verdediger uitspeelde en overtuigend afrondde in de verre hoek. Het was zijn eerste competitietreffer.

Kort na rust kwam Getafe op 1-1. Na een voorzet vanaf rechts kroop Molina, op de rand van buitenspel, voor Nacho en tikte binnen. Ronaldo miste daarna een enorme kans, maar de Portugees maakte de misser goed en tekende met een diagonaal schot voor zijn eerste competitiedoelpunt.