03 september 2017


Oranje wint van Bulgarije, maar ziet kans op WK kwalificatie kleiner worden

Het Nederlands elftal heeft de hoop op deelname aan het WK van volgend jaar in Rusland levend gehouden. Na de afstraffing in Parijs greep Oranje tegen Bulgarije in Amsterdam de laatste strohalm: 3-1.

Oranje, drie dagen terug op alle fronten afgetroefd, drong de Bulgaren nu direct terug. De frisse start, met veel beweging en een hoog baltempo, leverde al snel de 1-0 op. Blind zette vanaf de achterlijn voor, Pröpper tikte na 7 minuten raak.

Bulgarije kwam er amper uit, maar bij de eerste goede aanval kopte Kostadinov op de paal. Op Oranje leek die waarschuwing een verlammende uitwerking te hebben. De flitsende opening kreeg geen vervolg en tot de rust lukte er weinig meer.

Oranje ging, ook gezien het mogelijk allesbepalende doelsaldo (Zweden stond bij rust in Borisov al met 0-3 voor), na de rust op jacht naar meer doelpunten.

Het ontbrak de ploeg daarbij aan echte overtuiging en finesse, maar de 2-0 viel wel. Die was, uit een vlotlopende aanval, haast identiek aan de eerste, Weer zette Blind voor, maar nu tikte Robben in. Ruim een minuut later was de marge weer één. Na een vrije trap keek iedereen toe hoe Kostadinov de bal op de kruin kreeg.

Helemaal 'los' ging Advocaats ploeg ook daarna niet, al werd het dankzij Promes nog wel 3-1. Zijn voorzet op Pröpper was bijna niet te missen. Maar ja, ook Zweden maakte er in Wit-Rusland nog een bij. Daardoor is de kans op WK kwalificatie voor het Nederlands elftal ondanks deze overwinning een stukje kleiner geworden.

Rapportcijfers Nederlands elftal:
Cillessen 5, Tete 5.5, De Vrij 6.5, Hoedt 6, Blind 7, Wijnaldum 4, Pröpper 7 (86'/v.Ginkel -), Vilhena 5, Robben 6.5, Janssen 4.5, Promes 5.5



Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Zweden wint ruim van Wit-Rusland (0-4)




Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Spanje dankzij uitblinker Isco eenvoudig langs Italië (3-0)
- Bondscoach Dick Advocaat kondigt wijzigingen aan in opstelling tegen Bulgarije
- Uitzending Voetbal Inside van 01-09-2017 trekt 496.000 kijkers
- Tien bloedmooie spelersvrouwen op Instagram
- Hoe gaat het nu met... Tijani Babangida


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link