16 september 2017

Eredivisie: Eerste overwinningen voor NAC Breda en Willem II

Hoewel carnaval pas over een aantal maanden is, werd er in Breda en Tilburg vanavond toch een klein feestje gevierd. Zowel Willem II, als NAC Breda wisten hun eerste overwinning van dit seizoen te boeken.

Ook PEC Zwolle blijft het uitstekend doen, want nu werd Heracles Almelo verslagen. SC Heerenveen had de nodige moeite met Excelsior, maar won wel.

Excelsior - SC Heerenveen: 1-2
Excelsior heeft zijn eerste goal in eigen huis te pakken. Goed voor een punt was het niet, want Heerenveen zegevierdedankzij een goede tweede helft met 1-2.

Zo flitsend als de Friezen begonnen tegen PSV, zo loom gingen ze van start op Woudestein. Excelsior maakte het spel en kwam ook snel op 1-0: Koolwijk schoot een afvallende bal knap binnen.

Na rust nam de tot dan toe onzichtbare Zeneli Heerenveen bij de hand. Met een schot via een Rotterdams been maakte de Kosovaar de 1-1. Rojas zorgde vervolgens voor de winst. Hij nam de bal met zijn arm mee en scoorde. In de slotminuut had Excelsior wellicht een penalty moeten krijgen vanwege hands van Hoegh.

Roda JC - Willem II: 1-3
Willem II heeft in het duel met het eveneens puntloze Roda JC de volle buit gepakt. In Kerkrade werd het vooral voor rust machteloze Roda JC met 1-3 verslagen.

Al na een half uur leidde Willem II met 0-3. Velikonja miste in de eerste minuut een enorme kans, maar maakte die misser goed met de 0-1 (schot in de kruising) en de 0-3 (intikker). De 0-2 was van Sol die defensief geklungel van Ndenge en El Makrini afstrafte. Rosheuvel deed net voor rust wat terug uit een counter.

Van Velzen schoot na rust via Peters binnen, maar volgens de grensrechter was de bal al achter geweest. Pech voor Roda FC dus dat Schahin een kwartier voor tijd ook nog op de lat zag schieten.

NAC Breda - FC Groningen: 2-1
NAC Breda heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken. Het won in eigen huis verdiend van FC Groningen: 2-1.

Opgezweept door zijn fanatieke aanhang begon NAC stormachtig. Het won bijna al zijn duels, was dreigend, maar echt grote kansen creëerde NAC niet. Pas vlak voor rust werd keeper Padt serieus getest.

Kort na rust miste Mahi een goede kans op 0-1, waarna NAC toesloeg via Vloet; de spits schoot hard raak (pass Angelino) en was even later attenter dan enkele verdedigers. Mahi bracht de spanning met een volley in de verre hoek snel terug. FC Groningen drong vervolgens aan en NAC wankelde. Mahi kopte nog wel raak in de extra tijd, maar stond buitenspel.

PEC Zwolle - Heracles Almelo: 2-1
PEC Zwolle heeft het Overijsselse onderonsje met Heracles Almelo in zijn voordeel beslist. De ploeg van trainer Van 't Schip won in eigen huis met 2-1.

De bezoekers gingen druistig van start, maar de eerste kans van PEC was direct raak: Mokhtar kreeg de bal net over de middenlijn, kon rustig oplopen en schoot vanuit een lastige hoek binnen. In het vervolg ontbrak het bij beide ploegen niet aan goede wil. Het spel was echter slordig, waardoor de kansen uitbleven.

PEC was beter,maar zag Heracles na rust op 1-1 komen door een vrije trap van Monteiro die via de muur binnenviel. In de slotfase bezorgde Mokhtar zijn ploeg alsnog de punten met een mooie actie.