12 september 2017


Column: ''Iedereen zag het al aankomen, veelal lege tribunes bij de Eredivisie Vrouwen''

Het is alweer een aantal weken geleden dat de Oranje Leeuwinnen Europees kampioen werden. Duizenden fans waren naar de huldiging gekomen, en zeiden allemaal in koor dat het vrouwenvoetbal nu op de kaart staat! Maar waar waren al deze fans tijdens de start van Eredivisie Vrouwen?

Je zou inderdaad verwachten dat na het succes van de Oranje Leeuwinnen en alle media aandacht die het EK kreeg, dat dit terug te zien zou zijn bij de start van Eredivisie Vrouwen. Maar helaas, het was een triest aangezicht toen vorige week de eerste speelronde van start ging bij de Eredivisie Vrouwen. Heel veel lege tribunes, nergens was de pers te bekennen en ook nergens waren de fans te zien die een aantal weken geleden nog stonden te schreeuwen dat het Vrouwenvoetbal nu eindelijk op de kaart stond in Nederland.


We kunnen eigenlijk twee conclusies trekken. 1) Het Vrouwenvoetbal stond heel eventjes op de kaart, maar is er nu weer heel hard afgevallen, 2) Johan Derksen en Ronald Waterreus hadden gelijk. De fans van de Oranje Leeuwinnen waren veelal mensen die zin hadden in een leuke avond en eigenlijk niet eens zoveel hebben met voetbal.

Maar moet u maar eens proberen te zoeken op internet, naar de toeschouwersaantallen bij de Eredivisie Vrouwen. Je vindt ze nergens terug. Nog triester is eigenlijk dat de KNVB nauwelijks aandacht geeft aan de start van de Eredivisie Vrouwen. Ze werken zelfs de website niet eens bij. Ik kan u de toeschouwersaantallen wel vertellen. Bij de eerste twee wedstrijden van de Ajax vrouwen zaten er wel wat toeschouwers, een stuk of 100, misschien 200. Maar voor de rest was het een hele lege bedoeling. En de mensen die kritiek hadden op het vrouwenvoetbal (ik dus ook) hadden dit een aantal weken geleden al voorspelt. Na het gewonnen EK, valt de interesse ver weg voor de Eredivisie Vrouwen.

Waarom meldt de NOS niet dat er veelal lege tribunes zijn bij de Eredivisie Vrouwen. Waarom komt Barbara Barend niet bij RTL Boulevard vertellen dat er geen hond op een duel van de Eredivisie Vrouwen af komt? Oh nee, bij Barbara Barend kan ik het nog wel begrijpen. Haar 'lievelingetje' Shanice van de Sanden voetbal tegenwoordig in Frankrijk, dus waarom zou je interesse hebben in de Nederlandse vrouwencompetitie.

Het is met name sneu voor alle voetbalsters die actief zijn in de Eredivisie Vrouwen. Veel van deze vrouwen zijn niet actief voor de Oranje Leeuwinnen, maar hadden wel gehoopt dat het succes van de EK-titel ook over zou slaan op de toeschouwersaantallen bij de duels in de Eredivisie Vrouwen. Helaas, het mocht echter niet zo zijn. En dat is nu enorm jammer, want ik had het echt voor al die vrouwen in de Eredivisie gehoopt.

Al de fans die bij de huldiging aanwezig waren, zijn nu nergens meer te bekennen. Heel even gaven ze nog een teken van leven toen het Nederlands elftal met 4-0 van Frankrijk verloor. Het was slechts een stuiptrekking. Ze zijn nu weer teruggetrokken in de anonimiteit, wachtend op het moment dat ze zichzelf weer kunnen opmaken voor een leuk feestje. En uiteraard als de Oranje Leeuwinnen naar het WK gaan, dan staan ze wederom vooraan.

Maar ik vraag al die fans die bij de huldiging van de Oranje Leeuwinnen waren, ik vraag al die tv persoonlijkheden die volop aandacht gaven aan het EK Vrouwenvoetbal en ik vraag het met name aan de NOS. Geef die Eredivisie voor Vrouwen ook eens wat aandacht. Of waren jullie allen alleen maar sensatie belust? Dat is prima hoor, maar dan zijn we er ook snel achter gekomen wat jullie ware gezicht is. En dan kunnen we als eindconclusie trekken dat de mensen die dit allemaal hadden voorspeld, een voor een gelijk hebben gekregen. Na het EK Vrouwenvoetbal zullen de tribunes bij de Eredivisie Vrouwen vrijwel leeg zijn. En dat is tot nu toe een absoluut feit!

Oliver.


Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Uitzending Voetbal Inside van 11-09-2017 trekt 661.000 kijkersLees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Ronald Waterreus: ''Voetballen op 11 september 2001 was echt gewoon bizar''
- Arjen Robben enigste Nederlander bij beste 50 voetballers in FIFA 18
- Uitzending Studio Voetbal van 10-09-2017 trekt 570.000 kijkers
- Column: ''Als Feyenoord de tent achterin open zet tegen jongens als Sergio Agüero, dan ga je op de pijnbank''


2 opmerkingen:

Sinterklaas en Zwarte Piet zei

MP4 Link
http://pg.us.rtl.nl/rtlxl/network/a3t/progressive/components/videorecorder/34/343224/389802/b5c764f9-7ed0-3c6b-8f4c-edf2ca375d6c.ssm/b5c764f9-7ed0-3c6b-8f4c-edf2ca375d6c.mp4

Anoniem zei

Ik ben een weekje in Nederland (net aangekomen) maar ik neem al niet eens de moeite meer om het online te proberen, Sint, je bent een wereld gozert!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link