01 augustus 2017


Jan Willem van Ede: ''Op zowel technisch als tactisch vlak gaat er een hoop mis bij de keepsters''

Jan Willem van Ede die in het verleden de doelvrouwen van de Oranje Leeuwinnen keeperstraining gaf is absoluut niet te spreken over het niveau van de keepsters tijden Euro 2017. ''Op zowel technisch als tactisch vlak gaat er een hoop mis bij de keepsters'', aldus Jan-Willem van Ede.

Tijdens dit EK Vrouwenvoetbal lijkt het wel alsof vrouwen nauwelijks het keepersvak beheersen. Dat valt ook oud FC Utrecht doelman Jan-Willem van Ede op. ''Het niveau van het vrouwenvoetbal zit in een stroomversnelling, alleen lijken de keepsters hierin niet mee te gaan. Kijk, Lykka-Petersen (Denemarken), Giuliani (Italië) en Odeurs (België) zijn prima keepsters, alleen zal iedereen het dit toernooi over hun blunders hebben en niet over hun goede reflexen.''

Het valt Jan Willem van Ede ook op dat veel fouten bij de keepsters ontstaan bij voorzetten van de flanken. ''De voorzetten van de flanken worden steeds nauwkeuriger en sneller, en aan dat moeten de keepsters zich echt aan gaan aanpassen''.

Jan-Willem van Ede was in het verleden ook de keepsterstrainer van de Oranje Leeuwinnen, en had dus ook Sari van Veenendaal onder zijn hoede. Ook zij ging gruwelijk in de fout tijdens het duel tegen België. ''Sari moet die bal gewoon hebben, en dat weet Sari zelf uiteraard ook. Zij verwijt zichzelf dit behoorlijk, want dit is gewoon een beoordelingsfout die zij normaal gesproken niet maakt''.


Maar ook op tactisch gebied gaat er nog veel mis bij de keepsters op het EK vrouwenvoetbal. Zowel de Zwitserse keepsters (Thalmann) als de Zweedse keepster (Lindahl) gaan in de fout tijdens het neerzetten van de muur bij een vrije trap. ''De Zwitserse keepster (Thalmann) zette in het duel tegen Franrijk de verdediging te dicht voor haar neer, waardoor ze bal te laat zag aankomen. De Zweedse keepster (Lindahl) ging bij de vrije trap van Lieke Martens behoorlijk de fout in door zichzelf achter de muur te stationeren en de hoek die ze eigenlijk hoorde af te dekken vrij te laten.'', aldus Jan Willem van EdeLees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Vernieuwd "SigaarSnor" van start!

- Hoe gaat het nu met... Ivica Kralj

- Column: ''De archieven van SigaarSnor''

- ''Voetbalhater'' Maarten van Rossem noemt Lionel Messi een 'wonder op aarde'


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Vrouwenvoetbal is lachwekkend. Nog erger zijn de personen op TV die beweren dat Vrouwenvoetbal technisch erg goed is (Barbara Barend voorop)

Anoniem zei

Het vrouwenvoetbal is knudde, maar bij gebrek aan voetbal op tv gaan we toch maar kijken met zijn allen. Vandaar de goede kijkcijfers.

Anoniem zei

@anoniem 01-08-17 20:04
Inderdaad, er is geen drol op TV!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link