03 augustus 2017

FC Utrecht houdt erg knap stand in Polen (2-2)

FC Utrecht heeft in de Europa League ten koste van Lech Poznan de play-offs bereikt. Na het 0-0 gelijkspel in Utrecht hield het in Polen knap met 2-2 stand. Gyrano Kerk en Cyriel Dessers maakte de treffers namens FC Utreht.

FC Utrecht kwam al na 58 seconden door een fraaie kopbal van Gyrano Kerk op voorsprong en bracht de kwetsbare Poolse defensie ook in het vervolg van het treffen soms aan het wankelen.

Lech Poznan kwam voor rust op 1-1 door de buitenspel staande Gytkjaer en kreeg meer kansen, maar scoorde niet.

Na rust werd een treffer van de duwende Cyriel Dessers afgekeurd, misten Zakaria Labyad en Gyrano Kerk kansen en kreeg de erg matig spelende Ramon Leeuwin z'n tweede gele kaart. FC Utrecht overleefde de Poolse druk en Cyriel Dessers tikte de late 2-1 in, waarna Gytkjaer ver in blessuretijd de 2-2 maakte. In de laatste seconden van de wedstrijd werd Lech Poznan nog een keer gevaarlijk, maar David Jensen bracht uiteindelijk redding.

- Oranje Leeuwinnen bereiken EK finale na 3-0 overwinning op Engeland