24 december 2015


Marco Louwerens: ''René van der Gijp was vullen of voeden meer dan zat!''

RTL 7-directeur Marco Louwerens heeft al diverse ruzies/gebeurtenissen met de mannen van Voetbal Inside meegemaakt, maar eentje lijkt in de doofpot te zijn gestopt. Een paar maanden geleden leek het toch weer mis te gaan, vertelt hij in het magazine Voetbal Inside.

Een paar maanden geleden moest Marco Louwerens een vrij pittige mail sturen naar Wilfred Genee, vanwege het feit dat René van der Gijp 'he-le-maal' klaar was met het hele gebeuren rondom het project van Wilfred Genee, 'Vullen of Voeden'! ''Een paar maanden geleden tijdens de laatste aflevering van het seizoen, maakte Wilfred Genee er een gehele eetshow van. Dat was voor René van der Gijp de druppel die de emmer deed overlopen. René dreigde in de pauze zelfs met opstappen, maar dat heb ik nog kunnen bijsturen. Het zal mij gebeuren dat het in de laatste aflevering nog misgaat! Daarom heb ik op de valreep toch iets moeten verbieden aan Wilfred Genee''

Maar ook is er bij RTL 7-directeur Marco Louwerens weleens lichte irritatie over het gedrag van René van der Gijp: ''Bij de start van het WK Rugby moesten de heren voor een keer om zeven uur beginnen en daarna zou René van der Gijp aanschuiven als analist bij het WK Rugby, omdat hij zelf aangaf een groot rugbyliefhebber te zijn. Tegen mij zei hij: 'Tuurlijk, als jij dat allemaal zo wilt is dat prima!'. Een dag later hoorde ik via Johan Derksen dat hij het helemaal niks vond.''

Marco Louwerens noemt Johan Derksen 'de aanvoerder' van de heren aan tafel. Alle contacten tussen het programma en de zenderbaas verlopen via hem. Ook vindt Marco Louwerens het erg prettig dat Johan Derksen direct zegt wat hij van iets vindt. Dat is bij René van der Gijp en Wilfred Genee iets minder.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Van der Gijp is gewoon een flierefluiter waar je niet van op aan kan.
Ik waardeer Derksen het meest van alle heren en ook Kieft hoor ik graag.

Anoniem zei

Gijp wat een figuur joh, ga toch kluizenaar zijn in dordt als je alles kut vindt

Anoniem zei

Terecht, was ook niet te harden. Genee is extreem intelligent, maar snapt de basisbeginselen van humor, oprechtheid, dosering en menselijkheid op de 1 of andere manier niet. Wat op zich knap is.

Dat elke uitzending 34 minuten over dat boek ging, met steeds dezelfde humorloze kwinkslagen (oh oh tomaat) en "kijk mij eens met Jamie Oliver een filmpje mogen maken" gedoe. Niet te harden. Daar hoef je niet rijk, overgevoelig of een kluizenaar voor te zijn om dat uit te kotsen. Smakeloosheid en iets als een lul door de strot duwen werkt niet als je een kookboek plugt in een voetbalpraarprogramma. Simpel.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link