26 mei 2015


Peter R. de Vries is helemaal klaar met Johan Derksen!

Peter R. de Vries is het zo beu dat Johan Derksen hem telkens zwart maakt in het tv-programma Voetbal International, dat hij in een stuk op zijn website hard heeft gehaald naar Johan Derksen.

Volgens Peter R. de Vries heeft Johan Derksen iets tegen hem. 'En ik weet ook precies wat dat is. Hij is rancuneus. De man die zelf iedereen bij de enkels afzaagt, is boos en wraakzuchtig omdat ik ooit een columnpje over hem heb geschreven dat hem niet bevalt. En het is misschien tijd om dat eens bekend te maken', aldus Peter R. de Vries op zijn site.

Volgens Peter R. de Vries gaat het om een journalistieke zaak over Ajax uit 2008. Een databaseredacteur van VI had zich maandenlang stiekem toegang verschaft tot de mailboxen van de toenmalige Ajax-voorzitter John Jaakke en assistent-trainer Hennie Spijkerman. De Vries: 'Het was een regelrechte emailkraak. Een misdrijf. Een misdrijf waar Johan Derksen goede sier mee had gemaakt, als dankbare 'heler' van de gestolen informatie', aldus Peter R. de Vries.

De medewerker werd een jaar later tot een taakstraf van tweehonderd uur en een schadevergoeding van ruim 5500 euro. De verslaggevers en hoofdredacteur Johan Derksen zeiden zich van geen kwaad bewust te zijn, omdat de redacteur (zelf Ajax-fan en seizoenkaarthouder) beweerde het rapport verkregen te hebben van een vriend die bij Ajax werkte.

Peter R. de Vries zei toen in zijn column in Ajax Life gerede twijfel te hebben over de claim van Derksen dat hij van niks wist. Hij schreef toen: 'Ik durf de stelling aan dat een beetje hoofdredacteur direct nattigheid had moeten voelen toen zijn database-redacteur met dit materiaal (het nog geheime rapport Coronel - prdv) op de proppen kwam en zelfs over vijf conceptversies van een nog niet verstuurd persbericht beschikte. Derksen had het in mijn ogen kunnen en moeten weten, want de 'list en bedrog' droop er vanaf, maar het verlangen naar een primeur won het van een kritische vraagstelling...'

Volgens Peter R. de Vries was Johan Derksen zo pissig over het stuk dat hij een al gemaakt interview van Wilfred Genee met hem voor Voetbal International in de prullenbak gooide. Vries: 'Het mocht onder geen voorwaarde meer in VI verschijnen. De foto's konden de prullenbak in. Mijn naam was voortaan taboe, vanwege dat columnpje. Wie dit niet gelooft: vraag het aan Wilfred Genee. Hij heeft het interview later alsnog verkocht aan Nieuwe Revu.'

Ook mocht Peter R. de Vries niet opdraven in de talkshow van VI. 'Tot op de dag van vandaag leidt dat tot een onverbiddelijk veto van Johan Derksen', stelt Peter R. de Vries. 'En daarom, en nergens anders om, haalt Johan Derksen nu nog steeds naar mij uit. Voor de goede orde: Het is zijn goed recht. Hij mag dat. En eerlijk gezegd had ik het erger gevonden als hij mij de 'meest leuke man van Nederland' had gevonden. Het is inmiddels zo vaak gebeurd, dat het iedereen begint op te vallen. 'Heeft Johan Derksen iets tegen jou?', wordt me regelmatig gevraagd. Maar het is goed om even te weten wat de achtergrond daarvan is.'

bron: AD


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Meneer Peter R. de Vries begrijpt zeer veel over delicten maar zeer weinig over satire. Peter: als jij Johan serious gaat nemen, dat zegt meer over jezelf dan over Johan!

Anoniem zei

Ik zeg zet die narcistische zelfingenomen gekken bij elkaar aan tafel en kijk wat er gebeurt. Prachtige TV.

Anoniem zei

Peter wordt net zo serieus genomen als ARNO

Anoniem zei

idd geef die man een plek aan tafel!
van gaal er nog naast en we kunnen 24uur vi live gaan uitzenden!
hugo en die zelf ingenomen hardloop trainer mogen er ook nog wel bij!
heerlijke tv :D

Anoniem zei

Derksen heeft een micropenis

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link