06 augustus 2013


KNVB niet te spreken over homo-uitspraken René van der Gijp

Veel mensen hebben woedend gereageerd op de homo-uitspraken van René van der Gijp. Op Twitter regende het boze reacties over de uitspraken die Van der Gijp deed over homo's. Ook de KNVB is niet te spreken over de uitlatingen.

In een reactie liet de KNVB weten niet blij te zijn met de uitspraken van Van der Gijp: "Het is duidelijk hoe de KNVB erover denkt; we hebben vorige week immers een helder statement gemaakt. We voelen ons nu dan ook niet geroepen om op dergelijke onzinnige uitspraken te reageren", aldus de voetbalbond.


19 opmerkingen:

Anoniem zei

De KNVB is een beetje zielig.

Anoniem zei

Sletjes van de KNVB moeten opzouten met hun statement !

Anoniem zei

"We voelen ons nu dan ook niet geroepen om op dergelijke onzinnige uitspraken te reageren"

huh ? doe dat dan ook niet !

Robert van den Heuvel zei

"Voetbal is voor iedereen. En iedereen, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur, afkomst of religie, moet er dan ook aan deel kunnen nemen. En niet alleen deelnemen. Het moet ook mogelijk zijn om als speler of speelster uit te kunnen komen voor je seksuele voorkeur en er in alle openheid over te spreken - van amateursport tot Eredivisie.

In augustus 2012 presenteerde de KNVB het actieplan ‘Voetbal voor iedereen’. Een jaar na deze presentatie was de voetbalwereld op 3 augustus 2013 vertegenwoordigd op een voetbalboot tijdens de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride. Een absolute mijlpaal en een primeur; het was voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis dat een boot vol (voormalig) voetballers en voetbalprominenten op dit wereldbekende evenement lieten zien dat de sport staat voor een open en veilig sportklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Op de boot aanwezig waren onder andere Michael van Praag, Bert van Oostveen, Anton Binnenmars, Louis van Gaal, Claudia van den Heiligenberg, Leonne Stentler, Kevin Blom, Patrick Kluivert, Ronald de Boer, Aron Winter, Regi Blinker, Martijn Reuser, Michael Mols, Pierre van Hooijdonk, Ruud Brood, Regillio Vrede, Mark Jan Fledderus, Barbara Barend en Frits Barend."
lees verder: http://www.knvb.nl/watdoenwe/sportiviteitenrespect/homoacceptatie

Anoniem zei

@Robert van den Heuvel

Voetbal is er toch voor iedereen....en iedereen kan er toch aan deelnemen. Er is geen spelregel te vinden die verbiedt om voor je seksuele geaardheid uit te komen.

Wat is nou je probleem ? Is je problem soms dat sommige mensen een andere mening hebben dan jou en dat je dat niet leuk vind ?

Robert van den Heuvel zei

Juist omdat veel homo's afhaken bij het voetbal, besloot de KNVB actie te ondernemen. Onder het motto: Voetbal voor iedereen!

Man stelde een vertrouwenscontactpersonen in voor vragen, vermoedens, meldingen, klachten. Die contactpersoon is aanspreekbaar voor spelers, ouders van spelers, kaderleden, vrijwilligers en bestuurders.

De KNVB zet zich in om het onderwerp bespreekbaar te maken, om het klimaat voor homo’s te verbeteren.

Maandagmiddag belde Michael van Praag nog naar de RTL redactie om te vragen of VI hun initiatief wilden steunen...

Als René van der Gijp er dan voor kiest om de KNVB uit te maken voor mafkezen, en hun initiatief belachelijk maakt... valt dat niet in goede aarde bij de KNVB; gek hè?

Anoniem zei

dus als het niet in goede aarde valt bij de knvb dan heeft Gijpie ongelijk ?

TroetelHomo zei

Robert van den Heuvel zei :
"De KNVB zet zich in om het klimaat voor homo’s te verbeteren".
Heel nobel, maar ik heb meer vertrouwen dat het klimaat veel eerder verbetert als de weg van vd Gijp wordt gevolgd. En ik ken zat homos die dat met mij eens zijn.

Robert van den Heuvel zei

Waarom meent u dat René van der Gijp de wijsheid in pacht zou hebben? De beste man is niet eens in staat zich te verplaatsen in de strijd die homoseksuele tieners met zichzelf voeren.

Ik kies in deze toch echt de kant van Hansie Hansie, die heeft een hoger EQ!

Anoniem zei

En waarom zou de knvb de wijheid in pacht hebben ?
Zoals ze zich opstellen, komt gijpie toch echt geloofwaardiger over op dit onderwerp.

Ik ken gijpie verder niet, en ik vermoedt u ook niet. En toch maar makkelijk scoren want gijpie kan zich niet in een homosexueel etc verplaatsen. Houd u zich toch eens bij de feiten heer vander Heuvel

Robert van den Heuvel zei

Wanneer René van der Gijp over voetbal spreekt neem ik hem serieus. Wanneer hij over homoseksualiteit spreekt, wordt duidelijk niet gehinderd door ook maar enige kennis van zaken.

Anoniem zei

Wat een wereld! Gijp liet zich niet eens vijandig uit tegenover homovoetballers. Hij denkt alleen dat ze gering in aantal zijn. Nou ja, hij spreekt uit ervaring. Dan die reactie van COC, die hem medeverantwoordelijk houdt voor zelfdodingen. Ik ben benieuwd wat de reactie van de KNVB hierop is. Die zullen waarschijnlijk een reactie geven luidend dat ze niet willen reageren.

Anoniem zei

De knvb noemt de uitlatingen van gijpie ONZINNIG.
onzinnige uitspraken en de knvb ? waar ken ik die combinatie ook alweer van ?

TroetelHomo zei

Ik vraag me af of de knvb ook een officiele mening heeft over het beleid in Noord-Korea ?
Ik vermoedt dat ze dat als ideaalbeeld zien, want een-of-andere voetbalidioot (gijp) heeft een andere mening, nou nou nou

Anoniem zei

Aan de kwaliteit van de opmerkingen tot zover is te merken dat VI een publiek heeft van absolute randdebielen. Als ik Derksen was, zou ik me toch eens bedenken, om weer aan te schuiven. Van der Gijp en Genee zijn een beetje van het niveau van hun kijkers. Een beetje het rioolputje van de maatschappij.

HomoMoe zei

"Randdebielen ??"
"Het VI publiek is het rioolputje van de maatschappij ?"

Hoe noemt u die kleurrijke figuren op die boten dan ?

Gelukkig is de voetbalwereld niet van een nivo dat allemaal zonder zelf na te denken met de domme massa meeloopt. Het coc roept wat, en het hele voetbal moet zich maar aanpassen ?

Als je als homo of wat-dan-ook wilt voetballen, dan pas jij je maar aan aan het voetbal.
Degene die verwacht dat voetbal zich aanpast omdat er 3 homos zijn die ook willen voetballen. Dat zijn pas randdebielen in mijn ogen.

Anoniem zei

Homowereld dat is het rioolputje van de maatschappij,het is en blijft een ziekte.

Anoniem zei

Zou van der gijp aan iedereen met wie hij gevoetbald heeft gevraagd hebben of hij homo was? Natuurlijk niet. Die man lult zoals gewoonlijk uit zijn nek. Dat zulke domme mensen achter een microfoon mogen zitten toont aan wat voor een peil we in dit land hebben bereikt.
Al die homohaters hierboven zijn niet veel beter dan de gemiddelde Marokkaan of Bible Belt Christen: onverdraagzaam, dom en bekrompen.

Anoniem zei

PS: ik zou als ik jullie was me bekeren tot de islam. Daar horen jullie thuis. Kun je vervolgens grensrechters gaan doodtrappen. Of homo's natuurlijk.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link