12 juni 2013


De 10 leukste/opmerkelijkste Voetbal International-momenten van afgelopen seizoen volgens FOK!forum-lid johannes_vermeer

Vorige week mocht Voetbal International-bardame Escha Tanihatu haar persoonlijke top 10 geven van de leukste en opmerkelijkste Voetbal International-momenten van afgelopen seizoen. Deze week is het de beurt aan FOK!forum-lid johannes_vermeer. Hij is een Voetbal International-fan van het allereerste uur en staat op het FOK!forum bekend om zijn hilarische Voetbal International-quotes.

"Om te beginnen, ik ben blij dat ik gevraagd ben om mijn meninkje te geven op SigaarSnor. Het was een mooi seizoen met vele hoogtepunten en een enkel dieptepunt. Meneer Veenstra heeft al twintig keer zoveel aandacht als hij verdient, daarom zal je het beruchte fragment niet in mijn lijstje tegenkomen. Wellicht is niet iedereen het eens met het meninkje van deze boerenlul uit de provincie, maar mensen met een mening die heb je niet zo veel. Af en toe zie ik er hier en op FOK! een paar users tussen zitten waarvan ik denk: jij hebt maar één visie en dat is televisie! Ik ben klaar met mijn machogebral, dan nu mijn top 10."

10. Clichés van Steve McClaren
"Soms ga je iemand pas missen als hij er niet meer is. Zo ook Steve. Hij heeft ons voetbal verrijkt met zulke wijsheden dat zelfs mensen die niks met voetbal hebben door het kijken van dit filmpje moeiteloos mee zouden kunnen lullen (voor meneer Kind: *praten). Steve koos er voor niet te spelen in overeenstemming met de filosofie van Louis van Gaal, en dan is het lastig overleven in het moderne voetbal. Door zijn verbale kunsten heeft hij het toch nog lang uitgehouden. Waarom geen fragment over de schipper naast God vraag je je misschien af: wel, hij had al een appartementencomplex voor z'n kop, laat staan als hij in deze top 10 terecht komt."

9. Mortaxx op tv
"Elk jaar doen de VI Hooligans (een geuzennaam verwijzend naar de onheuse aantijgingen van Bert van der Veer) diverse pogingen in de uitzending te komen via een vraag of op een andere wijze. Dit alles naar voorbeeld van de user Veerboot, die ook wat met deze site te maken schijnt te hebben en van wie wij al een tijdje weinig vernomen hebben (maar dat geheel terzijde!). Het is dit seizoen Mortaxx op het nippertje gelukt. Voor de duidelijkheid, het gaat hier over de vaste volgers van VI op het FOK!forum, waar ook de gifjes ontworpen worden die regelmatig op deze site verschijnen en altijd vrolijk over de topshow.gif wordt gediscussieerd. User Mortaxx speelde elk weekend braaf Johans toto, en tot ieders verbazing leverde dit uiteindelijk geen winst op. Het is een hele eer om in de uitzending te komen, en als Mortaxx ook maar iets lijkt op de vorige VI Hooligan die in de uitzending kwam met een schijtlollig filmpje over een koekoeksklok gaat hij hier de hele zomer mee koketteren. Nee Johan Boskamp, niet kroketteren."

8. Jort Kelder zegt 'wot'
"Regelmatig voeren de heren wel één of andere hetze tegen iemand uit dat enge Hilversumse wereldje, ook al zitten ze er drie keer per week. Ha ha ha. Sorry dat ik er weer zo hard om moest lachen. Met dat phony gezelschap willen ze niks te maken hebben, en dat lijkt mij volledig terecht als je het merendeel van die gladjakkers ziet. Over gladjakkers gesproken: Jort Kelder. René geeft een fraaie imitatie van dit heerschap, een eng mannetje dat niet verder kijkt dan de neus van zijn Bentley lang is."

7. Aad300 pakt laffe dief
"Je hebt helden, helden met een hoofdletter, superhelden, en je hebt het rayonhoofd van Eindhoven. Nog in topconditie, loopt de halve marathon van Eindhoven zonder problemen uit en vervult ook nog eens zijn burgerplicht. In FC Bal op 't Dak bij Omroep Brabant doet onze @aad300 uitgebreid verslag van een bijzonder spannende ontwikkeling die de vele volgers van Aad op Twitter direct op de voet konden volgen, alsof zij midden in een Maigret-film zaten. Hopelijk kreeg Aad ook een vindersloon na het heroveren van de gestolen tas, pakt hij eindelijk weer een prijs."

6. Sissi
"Sekhou Sissi, gevaarlijke buitenspeler van de lievelingsclub van Johan Boskamp en Emile Schelvis: Feyenoord. Toen hij eindelijk de juiste schoenmaat te pakken had, draaide hij menig back horendol en ook dat was Johan Boskamp niet ontgaan. Er zijn echter een aantal namen die voor 'ome Jan' (niet te verwarren met de gelijknamige hitsingle van Wilfred Genee) nogal moeilijk zijn om uit te spreken. Ik noem een Defu, Fludderus en Stewardes (die van Anderlecht). Dus óf hij verwees naar de nostalgische films van rond de kerstdagen, maar het vermoeden bestaat dat hij het hier toch echt over Sekhou heeft. Inmiddels slaapt Bossie elke nacht heerlijk op zijn Sissi-kussen in zijn Feyenoord-pyjama. Johan Derksen slaapt minder, dat is niet zo'n slaper. Wakker worden mensen! Een voorzichtig gesponsorde blog."

5. Henk de Haan
"Ik zou deze keuze met veel woorden kunnen motiveren, maar volgens mij heb ik er slechts vier nodig: BROEZ'N!! POM POM POM."

4. Dat teringwijf van Bouhlarouz
"Sommige grappen van Johan zijn zo sterk dat je voorbedachte rade vermoedt. Nu denk ik bijvoorbeeld aan de leus 'Jup Holland Jup'. Ook bij dit filmpje. De opbouw en hoe het afgemaakt wordt. Een Claudia de Breij denkt daar vijf maanden over, maar Johan schudt ze zo uit de mouw (evenals konijnen overigens). Door zijn gevatheid gingen er ook menige deuren open voor Johnny Derksen in het Oostblok, maar dat geheel terzijde. Mevrouw Bouhlarouz wordt in dit filmpje aardig op haar nummer gezet en sindsdien is er van haar weinig meer vernomen en laten we dat vooral zo houden. Als Rafael een kamper was geweest, was Sabia dan ook voor hem gevallen? Gewoon een ordinaire golddigger als je het mij vraagt."

3. Dolle duikavond, afvegen aan het gordijn
"Hansie Hansie, hij is uniek. Er is geen tweede Hansie (behalve op Marktplaats, zou Koert Westerman nu zeggen). Je houdt van hem of je haat hem, maar ik houd van hem. Johan kan ook geen hekel aan hem hebben. Want dat zou betekenen dat hij hem serieus zou nemen. Over serieus nemen gesproken, Hans loopt regelmatig met zijn libido te koop op tv en kondigt graag in weinig verhullende taal aan dat hij er nog vaak op gaat. Johan Derksen wat minder, ja, op de loopband. De 50+'er uit Ophemert heeft het goed getroffen met zijn geliefde Sofie en deelt dit graag in elk interview op tv of radio. Ook in het interview met de VARAgids, waarin Hans onthulde te weinig liefde ontvangen te hebben van zijn vader, zo citeerde Wilfred Genee. Maar goed, niet iedereen kan vlugschriften van Eckhart Tolle lezen natuurlijk. Of Kraay Sr. enige liefde voor zijn zoon kan opwekken na het kijken van bovenstaand filmpje is onbekend, evenmin of Sofie daadwerkelijk met haar benen gespreid manlief opwacht. Wellicht een goed idee voor deze blog: 'Bijpraten met Sofie'? Al staat je vrouw er naast te huilen, of niet Oliver? (Meneer Halkers uit Deventer is inmiddels ook afgehaakt, schat ik in.)"

2. Bossie over Demouge
"Het was de VI-redacteuren weer gelukt de verkeerde uit te kiezen. Deze blonde god speelde zijn directe tegenstanders helemaal dol tijdens de wedstrijd van de week. Het gaat hier niet over Pellè, noch over Christian Eriksen. We hebben het hier over een balgoochelaar die zijn weerga niet kent; dit seizoen stond hij bekend als de Messi van Limburg: Frank Demouge. Johan Boskamp, die normaal gesproken zijn onzin voor de BRT bewaart, was er stellig van overtuigd dat Frank de Gillette Speler van de Week zou moeten zijn en wie zijn wij om aan de coach van de FC Nerds te twijfelen? De VI-watcher, die niet weet of er lucht of zand in een bal zit, besloot Frank, ondanks getoonde kwaliteit, geen 8 te geven (voor outsiders: dit is het maximaal haalbare, ondanks de schaal van 1 tot 10). Bij onderzoek op FOK! door ondergetekende bleek echter een grote meerderheid Boskamp gelijk te geven."

1. Het blijft een homo, aldus de Schel
"En dan nu... moet ik even tromroffelen? Wie o wie staat er op nummer één? Dat kan er natuurlijk maar één zijn. De ultieme eindbaas, de man die de onvervangbare Edward van Cuilenborg heeft doen vergeten, de man die je om een boodschap kan sturen, de zaalvoetballer pur sang, de die hard Xerxaan Emile Schelvecchio! Vaak lees ik in de éénlettergrepige reacties op de Facebook-pagina van VI (en zelfs hier op de site) nogal eens wat negativiteit over De Schel. Maar niets van dat alles hier. Deze held zijn grapjes zijn altijd zo goed verborgen dat ze meestal zelfs niet de hoogtepuntenfilmpjes van Oliver halen, maar toch heb ik er nog één uit weten te pikken. Om enige context te geven: eerder in de uitzending werd vermoed dat Johan Derksen het voetbal weleens vanuit een Turks koffiehuis zou kunnen volgen, en Wilfred Genee vanuit een homotent. Met een scherpe tong, waar zelfs eerdergenoemde Koert Westerman nog een puntje aan zou kunnen zuigen, past Emile een fraai staaltje referentie-humor toe. Een mooie diss aan de kant van de aimabele presentator van Sport 1 richting het pedante sjelhoofd. Hij weet dat hij het eigenlijk goed zou moeten maken, maar het voelt zo goed om fout te zijn."

Wil je meer hoogtepunten uit het afgelopen seizoen van Voetbal International terugzien? Dat kan hier.


21 opmerkingen:

Anoniem zei

hij is wel lang van stof

Anoniem zei

En weer goed doorgelinkt naar je eigen video's.

Anoniem zei

@Anoniem 12-06-13 11:25
Een voorzichtig gesponsorde blog.
Verder: goeie top 10 en ten slotte: lol @ tweede hansie op marktplaats.

Anoniem zei

@Anoniem 12-06-12 11:25

Is toch ook meer dan logisch dat ze hier naar eigen video's doorlinken. Van anderen moet je er eerst toestemming voor vragen om te plaatsen.

Ik zou in mijn Top 10 zeker Gijp plaatsen die Andre Rieu aan het nadoen is!

Anoniem zei

Absolute favoriet voor mij is, dat Hansie plaatjes van sexy secretaresses uit zijn binnenzak tovert _O-

Anoniem zei

Hahaha lekkere verhaaltjes.

Anoniem zei

Prachtig!

Anoniem zei

Goed man!

Anoniem zei

Ook weer 10 top stukjes uit de vele...

Anoniem zei

Johannes, mijn held!

Anoniem zei

Leuk!

Pascalus zei

#TeamJohannes

Anoniem zei

Hij is wel heeeeeeeeeeeeeeeellaaaaaaaaaangdraaaaaaaaaaadig

Anoniem zei

Meneer is nu zo trots als een hond met zeven lullen. Zou me niet verbazen als hij binnenkort naast zijn felgekleurde schoenen gaat lopen.

Anoniem zei

Zijn toch gewoon tien fragmentjes,waarom z'n lang lul verhaal erbij?

johannes_vermeer zei

Nee jou'n jasje is leuk!

Anoniem zei

Ik kan wel tien prachtige fragmentjes uitkiezen,zonder een gigantisch kutverhaal erbij te vertellen.Slaat echt kant noch wal,als je ook zo lult voordat je gaat neuken.Ligt je vrouwtje al te slapen man.

Anoniem zei

Johannes wie?

Anoniem zei

Zijn idd kutverhalen.

Onderkruipsel zei

Uiteraard hebben een aantal mensen hier boven achterstand in lezen maar dat heeft ze niet weerhouden al jouw proza woord voor woord in te nemen met de bedoeling - maar daar zijn ze vast nu nog mee bezig - hier zinnen van te formuleren, voordat ze tot hun onderbouwde conclusie kwamen.

Tja, en dan moet je het opschrijven. Dan geldt voor de meesten - je heet anoniem en je hebt nog nooit een boek van binnen gezien - dat er zo verrekte weinig zinnigs uitkomt en wat er uitkomt nog niet eens in de buurt van een mening komt. Tenzij je bijvoegelijk zwakzinnig er voor zet.

Prachtige verhalen Johannes, ik heb genoten!

Anoniem zei

Johannes de semi-intellectueel die zichzelf enorm grappig lijkt te vinden en uitspraken van Jan Boskamp probeert te duiden, weet zelf niet hoe je Sekou Cissé schrijft. Fail.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link