08 januari 2013


RTL 7 haalt VI Vandaag van de buis

RTL 7 stopt met het uitzenden van het voetbalprogramma VI Vandaag. Dat meldt RTL Boulevard vandaag. Hoewel men tevreden is over het concept van het programma, vielen de kijkcijfers toch tegen.

'Hoewel we volledig achter het idee en de inhoud staan, bleven de kijkcijfers helaas achter, ook sinds de formatwijziging van algemeen sportnieuws naar voetbalnieuws', aldus zenderbaas Marco Louwerens.

Er is ook al gekeken om VI Vandaag op een later tijdstip uit te zenden, maar dat gaat niet vanwege de filmprogramering op RTL 7.


12 opmerkingen:

Anoniem zei

Beter zo, dit programma had gewoon geen zin omdat al het belangrijke voetbalnieuws uiteindelijk toch altijd in de reguliere VI behandeld werd.

En de rest weet men al vaak van te voren via apps en/of social media...

Eric zei

Geen verrassing.Las dat Rene nog zei dat de cijfers wel ok zijn voor dat tijdstip maar op een bepaald moment werd 90.000 gehaald, dat is zo weinig, dan moet je niet verder willen imo.
Normaal besluit.Overbodig programma zonder meerwaarde.

Johan zal het niet meer doen maar dat internet-item van hem: "geachte hoofdreadacteur, beste johan" vond ik best leuk.Vijf dagen in de week een minuut of 5 a 10 wat vragen van lezers/kijkers beantwoorden..Zou een reden zijn om nog consequenter de site te bezoeken.En kijkers hebben mss een andere invalshoek/vraagstelling.

Voorbeeld: Ik heb helaas tijdens de reguliere uitzendingen niks gehoord (mss heb ik 't gemist, dat kan ook..) over het interview dat Sno gaf in De Telegraaf mbt Alex Pastoor en dat ene smsje, "sterkte"..Ik ben beniewd wat Johan van die situatie NEC/Pastoor-Sno vind? Zeurt Sno? Of is Pastoor voor de camera's de ideale schoonzoon maar eigenlijk een lompe boer?

Dat soort vragen krijgen amper nog kans omdat er op VI-TV zoveel grappen en grollen worden gemaakt.Ik zou Johan wel weer eens 100% serieus aan een tafel willen zien, op vi.nl kan dit ;-)

Oke, way off topic mss en allemaal imo natuurlijk.

Anoniem zei

Typisch geval van een overkill. Zij wilden het VI concept uitmelken en verzadigden de aanbod. Maar de kijker wil niet meedoen. Goed zo.

Anoniem zei

Alhoewel ik het best een leuk programma vond, was het wat mij betreft ook een beetje te veel van het goede. Soms hoorde je dezelfde grappen van vi vandaag terugkomen in de gewone VI. Sowieso inderdaad vaak dezelfde info.

Zou het op zich wel leuk vinden als ze naast VI nog een dag, bv op woensdag, iets zouden doen. Kijk weinig andere programma's en het zou mooi mijn tv week vullen. Misschien moet Johan iets met een politiek georiënteerd programma doen. Lijkt me lachen, hoe hij dan die politici afmaakt.

Michael zei

Ben het helemaal met je eens Eric, dat was een leuke rubriek. Geen idee waarom ze daarmee gestopt zijn. Een keer per week een minuut of 10 vond ik al leuk, en dat Doordekken was ook altijd leuk om even terug te kijken, die grappen en grollen tussen Johan en Wilfred. Ze zouden wat mij betreft een soort betaalgedeelte kunnen pakken, waar je dan een seizoensabonnement o.i.d. voor kunt afsluiten en er op enige regelmaat video-interviews en items op komen te staan. Of als extra service voor de leden van de papieren VI. Stuur eens een camera mee met Van Der Gijp tijdens de uitsmijter, of hou een rubriek waar je voetbalkenners een soort videocolumn geeft. Ik zou het best leuk vinden om een keer in de week een interview met iemand uit het voetbalwereldje te zien. Stuur ze eens langs bij Boskamp of Aad de Mos, altijd leuke beelden. Daar zou ik best voor willen betalen. Zo'n soort concept als op Ajax.nl: Ajax Exclusive TV. Voor 15 euro kan je het hele seizoen interviews met De Boer en spelers zien, wedstrijden van jeugdteams live etc.

Anoniem zei

Ik denk dat uitsmijter via de tel wordt gedaan maar goed idee

Anoniem zei

Lachwekkend concept. Vond het een flutprogramma. Dat eindeloos uitmelken is wat mij betreft ook klaar en dan bedoel ik ook de vreselijke reclames en liedjes. Van VI ben ik wel fan by the way.

Anoniem zei

Jammer, maar komt niet onverwacht

Anoniem zei

Haha wat een stelletje sukkels. Ik denk dat 97.9% hier al heeft gemeld dat dit programma geen zin heeft. Ten eerste omdat het om een tijdstip uitgezonden wordt wanneer andere programma met goede kijkcijfers ook worden uitgezonden. Ten tweede overkill.

Joey van Duijvenbode zei

Het enige programma wat ze weer moeten terug halen is `Doordekken`. En niet die dagelijkse, maar die wekelijkse met een voruitblik op de eredivisie. Vond ik altijd een erg vermakelijk half uurtje.

Anoniem zei

Doordekken bij EL was inderdaad een geweldig concept. Afzeiken tot en hoewel het concept natuurlijk ingestudeerd was leken de grappen en reacties daarop toch vrij spontaan. Dit mis ik wel bij de huidige VI, natuurlijk probeert Genee het wel maar de grollen over bamihapjes en Johan's jasjes zijn het stadium langspeelplaat allang gepasseerd.

Johan's V&A rubriekje was inderdaad ook wel geinig om te zien al denk ik dat hij er nu, vooral uit financieel oogpunt, geen brood meer inziet.

Er was trouwens ook nog een concept waarbij Genee en Johan altijd op locatie verslag deden. Johan verloor toen onder andere een weddenschap en moest in een Noorse wintertrui voor de camera verschijnen. Deze serie blijft wat mij betreft met kop en schouders boven aanstaan. Was dit trouwens de eerste Doordekken (tweede op EL) of had dit concept een andere naam?

Anoniem zei

Iedere dag dat cynische commentaar+lompe opmerkingen van JD is een beetje teveel van het goede. Ik heb ook geen grote talenten tussen de vd Laans e.d. kunnen ontdeklken, dus vi-vandaag sterft gewoon een terechte, natuurlijke dood. VI-normaal wordt tegenwoordig vooral gedragen door RvdG, Jan Boskamp en Hansie mag wel en onsje minder wmb, in ruil voor wat meer Kieft en De Mos.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link