25 april 2012


VI Oranje en Tour du Jour verhuizen naar RTL4

VI Oranje en Tour du Jour zijn deze zomer niet op RTL7, maar op RTL4 te zien. Ook zal er van VI Oranje geen vroege en late uitzending meer zijn, zoals twee jaar geleden. Er is gekozen voor één uitzending per dag (vanaf 22.30 uur), maar deze zal wel anderhalf uur gaan duren. RTL start de uitzendingen, onder de overkoepelende titel 'RTL Viert de Zomer', op maandag 4 juni.

Erland Galjaard, Programma Directeur RTL Nederland: "Sport zal deze zomer de boventoon voeren, niet alleen bij de sportliefhebber maar ook bij de hele familie. Zowel VI Oranje als Tour du Jour bleken eerder zo'n breed publiek te trekken bij mannenzender RTL7, dat we geloven dat deze programma's aankomende zomer nog beter tot hun recht komen bij familiezender RTL4. Bovendien kunnen we op deze brede zender met deze programma's makkelijker inspelen op wellicht een roerige politieke zomer of andere actualiteiten."

Olympische Spelen
Naast VI Oranje (EK Voetbal) en Tour du Jour (Tour de France) komt RTL ook met een soortgelijk programma rond de Olympische Spelen, zo is vandaag bevestigd. Dit programma zal 'De Spelen' gaan heten. Het programma komt live vanuit het Holland Heineken Huis in Londen. Wie het programma zal presenteren en welke gasten en sidekicks er zullen aanschuiven, is nog onbekend.

VI Oranje en Tour du Jour
Ook de exacte inhoud van de programma's VI Oranje en Tour du Jour is nog niet geheel bekend, maar zeker is dat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp het EK Voetbal weer zullen coveren vanuit het Kurhaus in Scheveningen. Tour du Jour zal worden uitgezonden vanaf het Wilhelminaplein in Naaldwijk/Westland. Gert Jakobs zal iedere dag weer aanschuiven en Erik Dijkstra zal net als vorig jaar reportages vanuit Frankrijk maken.

Voetbal International blijft op RTL7
"Na de sportzomer van 2012 is de reguliere versie van VI Oranje, Voetbal International, weer elke maandag en vrijdag te zien bij RTL7", laat RTL nog weten. Twee weken geleden verklapte Marco Louwerens, zenderbaas van RTL7, dat Erland Galjaard ook Voetbal International graag van RTL7 naar RTL4 zou verhuizen. "Voetbal International is het paradepaardje van RTL7. (...) Er is geen sprake van dat VI naar 4 gaat.", zei Louwerens toen. "Erland heeft zijn eigen mensen en zijn eigen doelgroep. Voetbal International hoort meer bij een mannenzender dan een familiezender als RTL4."


9 opmerkingen:

Anoniem zei

Vreemd, in de oude uitzend-schema's stonden meestal (op RTL7) 2 uitzendingen per dag gepland.

Anoniem zei

Mag Johan daar ook grappen maken over de kutscheten van Linda de Mol?

Anoniem zei

mooi!!

Anoniem zei

niet mooi,

Bovendien kunnen we op deze brede zender met deze programma's makkelijker inspelen op wellicht een roerige politieke zomer of andere actualiteiten."

dit is niet de bedoeling! straks krijgen we tijdens VI Oranje ook nog het NOS Journaal er door heen,

ik wil gewoon anderhalf uur voetbalpraat horen en niks anders!

JW

Anoniem zei

Was beter geweest als ze dan de vroege uitzending op RTL7 hadden laten komen, de late op RTL4.

Anoniem zei

Nu hoeft Jack van Gelder iig niet meer te zeuren over kijkcijfers, want met deze overgang gaat VI Oranje de dubbele cijfers van dat programma van de NOS halen, dat weet ik wel zeker.

Anoniem zei

1 uitzending per dag van anderhalf uur... is dat langer dan 2 jaar terug?

SigaarSnor zei

Twee jaar terug had je een uitzending van 17.50 tot 18.55 uur en eentje van 22.20 tot 23.30 uur. Moet nog wel de reclamezendtijd vanaf gehaald worden, maar opgeteld was er toen dus wel meer zuivere zendtijd.

Anoniem zei

Ik denk dat 1 uitzending per dag ook beter is. Bovendien zal dat voor Johan Derksen ook relaxter zijn: hele dag werken en dan op 't gemakje door naar Scheveningen.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link