26 april 2012


RTL bevestigt: vroege editie VI Oranje geschrapt

Gisteren werd bekend dat VI Oranje (én Tour du Jour en De Spelen) deze zomer niet op RTL7, maar op RTL4 zullen worden uitgezonden. Dit heeft echter tot gevolg dat de vroege editie van VI Oranje sneuvelt, zo heeft RTL bevestigd aan SigaarSnor.blogspot.com. Twee jaar geleden tijdens het WK was VI Oranje tweemaal per dag te zien: van 17.50 tot 18.55 uur en van 22.20 tot 23.30 uur.

De beslissing om VI Oranje naar RTL4 te verhuizen is pas kortgeleden genomen. In de programmaschema's (die RTL beschikbaar stelt voor adverteerders) stond VI Oranje nog op RTL7 geprogrammeerd en zou er wél een vroege editie zijn. De bedoeling was dat VI Oranje donderdag 7 juni zou starten (22.30-24.00 uur) en dat er vanaf vrijdag 8 juni ook iedere avond tussen 20.00 en 20.30 uur een korte uitzending zou zijn. Nu begint RTL al op maandag 4 juni met VI Oranje, maar is er dus enkel de late uitzending.


16 opmerkingen:

Anoniem zei

:-(

Anoniem zei

Het is ze gewoon ordinair om het geld te doen.
Vieze ORDINAIRE reclameboeren zijn het.

Geen vroege aflevering = minder productiekosten.

De reclame-inkomsten die je mist worden ruimschoots gecompenseerd door de hogere advertentietarieven op RTL4 in vergelijking met RTL7, en ze gokken erop dat ze met het programma veel meer kijkers trekken op RTL4.

Anoniem zei

Een extra uitzending maken is productioneel gezien juist vrij goedkoop natuurlijk. Studio heb je al gereed en de cameramensen heb je ook al op locatie. Die extra uitzending past alleen niet op RTL 4, omdat je daar om acht uur al GTST hebt.

Verder heb je op zich wel gelijk denk ik: ze zullen aan die ene aflevering op RTL 4 meer verdienen dan aan twee afleveringen op RTL 7.

Anoniem zei

Waarom niet gewoon 20u-20u30 op RTL 7, en dan de avond editie op RTL 4. Meer inkomsten, meer kijkers.

Anoniem zei

pffff hoe moet het nou met de jongere kijkers die al om 11 uur naar bed moeten?? Daardoor verliezen ze volgens mij best veel kijkers.

Anoniem zei

Het programma over twee zenders verspreiden is vrij verwarrend voor de kijker, dus ik snap wel dat ze dat niet doen. Alhoewel ik ook denk dat de echte fans die uitzending op RTL7 heus wel weten te vinden.

(Ik ben de Anoniem van 20:09.)

Anoniem zei

De vroege editie was al minder sterk, en er keken maar weinig mensen naar.


Het is natuurlijk ook overkill om 2.5 uur per dag live te zijn.


Wel jammer voor de echte fans natuurlijk.

Anoniem zei

Heel jammer ja. De eerste op RTL7 en de late op RTL4 leek mij ook goed, maar het is begrijpelijk dat ze het niet doen. Toch jammer, sfeertje is 's avonds minder dan overdag.

Anoniem zei

Zonde man, dat krijg je nu eenmaal met die RTL4 ellende.

Anoniem zei

Kan SigaarSnor het niet even voorleggen bij RTL, de overweging om de vroege uitzending op RTL7 te laten? Het zal weinig uithalen maar toch.

Anoniem zei

Ik denk ook dat vooral Gijp er geen zin in heeft om daar 2 keer per dag te lullen.
Op een gegeven moment wordt je ook moe van jezelf.

Anoniem zei

Lijkt me een prima keuze van RTL. Twee uitzendingen zou too much zijn en dat was het bij het WK dan ook. Je hoorde als trouwe kijker te veel herhaling. Ook beter voor de verkoop van reclames denk ik omdat ze nu al hun kijkers trekken op 1 bepaald tijdstip en geen spreiding krijgen van kijkers die wel de vroege maar niet de late uitzending bekijken hetgeen weer zorgt voor lagere kijkcijfers van de late uitzending. Nog een voordeel is dat je minder gasten nodig hebt en dus je niet hoeft te behelpen met C, D en E garnituur.

Anoniem zei

Ze hadden meestal toch 's middags en 's avonds dezelfde gasten?

Anoniem zei

Dit valt echt tegen, juist de lange uitzendtijden van 2 jaar terug zorgden voor de juiste sfeer, grappen en anekdotes.

Anoniem zei

Jammer dat er geen 2 uitzendingen zijn, toch een domper en vooral het late tijdstip is voor veel jonge kijkers niet te doen.
Aan de ene kant is 2,5 uur live televisie ook veel en er zijn minder wedstrijden dan tijdens het wk.

Anoniem zei

@ 27-04-12 00:17

Helemaal mee eens!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link