20 december 2011


Kluun: 'Merk' Johan Derksen lijdt onder tv-reclame

Johan Derksen heeft er niet goed aan gedaan om mee te werken aan de tv-reclame van de Nederlandse Energie Maatschappij. Dat is althans de mening van schrijver en ex-reclamemaker Kluun, zo meldt Mediacourant.nl.

In Veronica Magazine zegt Kluun dat Derksen de zaken verkeerd aanpakt. "Door in de pers te roepen dat hij het puur voor het geld heeft gedaan, zet Derksen zijn geloofwaardigheid als non-conformistische, rechtlijnige persoonlijkheid op het spel", zo redeneert de auteur.

"Je kunt niet overal roepen dat geld je enige drijfveer is als je ergens reclame voor maakt", gaat hij verder. "In dit geval lijdt de Nederlandse Energie Maatschappij er niet onder, het 'merk' Johan Derksen wel."

De spot an sich (hier en hier te zien) vindt Kluun overigens wél goed. "Deze werkt. Je bent ervan overtuigd dat de Nederlandse Energie Maatschappij de goedkoopste energieleverancier is."

Gisteren werd bekend dat Derksen met zijn reclame is genomineerd voor de Loden Leeuw in de categorie 'meest irritante Bekende Nederlander in een reclame'.


6 opmerkingen:

digitalonly@hotmail.com zei

Johan stopt over een paar jaar, die 50,000 euro die hij hiervoor krijgt is een schijntje voor de misbruik van zijn naam.

11 jaar kotste iedereen hem uit, nu is hij de god van de tv en kan zo'n spotje niet meer?

Kluun gaat beter boeken/films schrijven/maken, en nog iets, of dat zijn naam lekker in de wereld staat? met het niet uitkeren van acteurs... GLIBBER

Anoniem zei

"Deze werkt. Je bent ervan overtuigd dat de Nederlandse Energie Maatschappij de goedkoopste energieleverancier is."

Zijn mensen echt zo debiel en trappen ze ook nog eens echt in deze domme spotjes?

MvdHoonaard zei

Tsja, veel mensen denken ook dat ze met literatuur te maken hebben als ze een boek van Kluun hebben gelezen.

Anoniem zei

Of je Kluun nou wel of niet aardig vind, lees zijn boeken en het merk 'kluun' is al lang naar de verdoemenis, maar hij heeft ergens wel gelijk. Sowieso vind ik dat Johan Derksen een beetje moet oppassen niet te veel dingen te gaan doen die hij zelf verafschuwt. Hij vind sommige mensen ordinair en hypocriet en een geldwolf, maar hij wordt zelf een persoon die al die kenmerken heeft. En dan kun je niet als slap excuus 'ik schaam me eigen nergens voor' of 'iedereen mag een mening hebben' gebruiken. Hij mag van mij doen wat hij wil, want hij is en blijft de ordinaire grappenkoning van Nederland, maar een beetje rustig aan doen mag wel.

Scheidsrechterskleding zei

Ik vind dat kluun niet gelijk heeft.. De Fans van Johan Derksen vinden het denk ik alleen maar leuk dat johan hieraan mee doet, de enige mensen die dit een domme actie vinden zijn de tegenhangers van Johan derksen..

Anoniem zei

Alhoewel die Kluun zelf een volstrekte nitwit is heeft hij dit keer wel gelijk en dat komt niet vaak voor.
Derksen is wat dit betreft een grote opportunist en een ordinaire zakkenvuller.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link