28 juni 2010


Willem Pekelder (Trouw): Johan Derksen is een drug

In Trouw vandaag, onder de kop 'Johan Derksen is een drug', een zeer positief stuk over VI Oranje. "Dit RTL 7-programma is carnaval", zo schrijft Willem Pekelder onder andere. "Johan Derksen is een boertige, oude knorrepot die anderen én zichzelf voortdurend bespot. Vergelijk dat eens met Studio Sportzomer (NOS), dat zichzelf tomeloos serieus neemt."

"Het praten zonder meel in de mond, het e-mailcontact met de kijker, de interacties met het Kurhaus-publiek (dat zaterdagavond zelfs een spreekkoor aanhief voor Derksen) en de livemuziek maken dat VI Oranje zoveel aangenamer is om naar te kijken dan het saaie Studio Sportzomer van Jack van Gelder."

Vooral Derksen kan Pekelder bekoren: "Nee, geef mij Johan Derksen maar. Ik ben verslaafd geraakt, en verkeer daarover in permanente staat van verbijstering."

Pekelder heeft zelfs een lijstje met grappige uitspraken van Derksen van afgelopen week gemaakt. Enkele voorbeelden:

- Vóór de wedstrijd Nederland-Kameroen. Derksen: "Van Marwijk heeft met zijn twee assistenten om tafel gezeten en daar is een heel goede opstelling uitgekomen." Genee: "Welke?" Derksen: "Dat weet ik niet."

- Na het echec van Frankrijk: "Ik heb Franse schoonfamilie en kan je verzekeren: Fransen zijn erger dan Duitsers."

- Na een muzikaal optreden: "Ik hoor Doe maar, Toontje Lager en reggae en ik houd niet van Doe maar, Toontje Lager en reggae."

Het hele artikel kun je hier teruglezen.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wel mooie column, maar het grappige aan al die columnisten is dat ze zowat allemaal dezelfde dingen van iets juist helemaal totaal niets vinden en de andere juist weer wel.
De een vind de grappen van Johan grof terwijl anderen het geweldig vinden.
Het is gewoon een kwestie van smaak, wat dat betreft(Genee =]).

Anonymus Aarsgat zei

Ik moest erg lachen om Hugo Borst.

Luis Suarez had twee keer gescoord en Hugo Borst zei met grote ogen vol schrik: "Maar in VI Oranje wordt Luis Suarez helemaal afgebrand. Speeltuinvoetballer volgens Derksen".

Ach gut, Hugo.

Maar Nederland bestaat helemaal niet in het buitenland, Hugo, en van Borst, Derksen en van der Gijp en allerlei andere ijdeltuiten met meninkjes heeft geen mens in deze hele wereld ooit gehoord.

Van Luis Suarez inmiddels wel.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link