26 januari 2010


Kraay Jr. in Evers Staat Op over ruzie met Derksen

In Evers Staat Op spraken Edwin Evers en zijn sidekicks vanmorgen met Hans Kraay Jr. naar aanleiding van zijn ruzie gisteren met Johan Derksen in Voetbal International. Het gesprek is hier te beluisteren.

Kraay Jr. schetst een beeld van achter de schermen bij Voetbal International. "Nou, we drinken geen koffie samen. (...) Het programma begint om half negen: Johan rookt vanaf half acht een grote sigaar en ik kom binnen om tien voor acht. Dan zegt hij 'Hallo Hans' en dan zeg ik 'Hallo Johan'. Johan gaat vervolgens naar de schmink en even later ga ik naar de schmink. Daarna gaan we aan tafel zitten, wordt er 'gefloten' voor de aftrap en dan gaan we."

Op de vraag of hij en Johan Derksen elkaar ook echt haten, zegt hij: "Gisteren had ik eventjes de indruk dat er misschien ook wel een beetje haat bij zit. Maar ja, hij vraagt mij elk jaar om één reden: Hans Kraay Jr. heeft een mening, en daar houdt hij van. (...) Het is zijn programma. En hij roept nu al voor het vierde achtereenvolgende jaar dat hij mij er graag bij wil hebben omdat ik niet grijs ben, omdat ik zwart/wit ben, omdat ik wat durf te zeggen."

"En dat hij niet van mij houdt, dat mag. (...) Hij mag zeggen wat hij wil zeggen. (...) Jullie weten hoe ik over Johan denk. Ik vind het een uitstekende journalist en een uitstekende analyticus. Het is eerlijke televisie."

Verder wilde Kraay Jr. er niet al te diep op ingaan. "Wij voeren een eerlijke strijd, want het is altijd in elkaars gezicht. Dit vind ik al niet helemaal lekker, want ik praat nu over Johan Derksen terwijl hij er niet bij zit. Ik vind eigenlijk dat ik dat niet moet doen. (...) Ik zou het niet chique vinden om afschuwelijke dingen over hem te zeggen nu."

Tot slot gaf Kraay Jr. nog aan waarom hij Voetbal International zo'n leuk programma vindt: "Mijn buurvrouw is 76 en kijkt mee met haar man omdat het spannend is. Ook al heb je geen verstand van voetbal, je kunt toch een leuke Van der Gijp zien, een goede Genee en een boze Kraay Jr. richting een mooie jongeman met snor."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link