12 juli 2018


Engelse kranten: ''Trots, ondanks de tranen!''

De trots overheerst in Engeland na de uitschakeling van het voetbalelftal in de halve finales van het wereldkampioenschap tegen Kroatië. De Engelsen verloren met 2-1 na verlenging. Maar volgens de Engelse kranten hebben de Engelsen gestreden als leeuwen.

"De droom is over, maar we hebben 23 leeuwen. Trots, ondanks de tranen", zet boulevardkrant The Sun, nooit vies van opruiende en kritische teksten, op zijn sportpagina.
"De droom is ten einde", zet kwaliteitskrant The Guardian op zijn voorpagina. "Het was alsof een prachtig schilderij voor je ogen aan stukken werd gescheurd."

"De spelers zullen uiteindelijk terugkijken op een toernooi dat de reputatie van het Engelse voetbal weer heeft opgeschroefd."

"Ze komen naar huis", maakt The Times een kwinkslag naar de deze periode veelgehoorde slogan 'football is coming home'. "Maar zó zullen we ze herinneren", verwijst de krant naar de foto van een scorende Kieran Trippier.

Ook de Daily Mirror geeft het collectieve gevoel in Engeland weer. "Helden", zet de krant in hoofdletters op de voorpagina met een foto van een aantal teleurgestelde spelers.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link