22 juni 2018


Phillip Cocu vertrekt naar Fenerbahçe SK, Mark van Bommel nieuwe trainer PSV

PSV en Fenerbahçe SK hebben een akkoord bereikt over de overgang van Phillip Cocu. De trainer trekt na vijf jaar als hoofdcoach de deur achter zich dicht in Eindhoven en tekent een driejarig contract in Turkije. Mark van Bommel volgt Cocu op bij de regerend Landskampioen.

Mark van Bommel volgt Cocu op in Eindhoven. De oud-international is sinds twee jaar jeugdtrainer bij PSV en nu actief op het WK als assistent van Bert van Marwijk bij Australië.

De 41-jarige Van Bommel, die in totaal zeven seizoenen voor PSV speelde en in 2013 afscheid nam als profvoetballer, tekent een driejarig contract bij de landskampioen.

Volgens directeur Toon Gebrands lagen de scenario's al klaar. "Mark is bij de jeugd klaargestoomd voor het grote werk. Bovendien heeft hij internationale ervaring als assistent-bondscoach. Ook zijn WK-ervaring gaat ons helpen. We hebben alle vertrouwen in hem."

Van Bommel werd de laatste twee seizoenen landskampioen met PSV onder 19. Hij start zijn nieuwe baan direct na uitschakeling van Australië op het WK. Dat land speelt op 26 juni de laatste groepswedstrijd, maar maakt nog kans op de tweede ronde.

Cocu, die bij Fenerbahçe nog moet worden gepresenteerd, neemt Chris van der Weerden mee als assistent naar Turkije.

Jürgen Dirkx zal in elk geval een van de assistenten van Van Bommel worden bij het eerste elftal. Dirkx was ook diens assistent bij onder 19, en maakt nu net als de nieuwe hoofdtrainer onderdeel uit van de technische staf van Australië.

Over een eventuele rol van Van Marwijk als assistent van zijn schoonzoon wilde Gerbrands weinig kwijt. "Dat wordt binnenkort duidelijk."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link