16 mei 2018


Fagner en Pedro Geromel verrassingen in WK-selectie Brazilië

Afgelopen maandag maakte de Braziliaanse bondscoach Tite live op de Braziliaanse televisie zijn WK-selectie bekend. Zoals verwacht behoort de van een blessure herstellende wereldster Neymar gewoon tot de selectie.

Hij is de sterspeler van de selectie, die toch al overloopt van grote namen. Denk maar aan Gabriel Jesus (Manchester City), Philippe Coutinho (Barcelona), Willian (Chelsea), Roberto Firmino (Liverpool), Marcelo en Casemiro (Real Madrid) en Douglas Costa (Juventus).

Tot die categorie behoren de rechtsback Fágner (Corinthians) en centrale verdediger Pedro Geromel (Gremio) niet. En dus was de vreugde enorm toen zij hun naam hoorden.

In het verleden moesten zij altijd Dani Alves en David Luiz voor zich dulden, maar dit keer besloot bondscoach Tite - mede door blessures - anders.

De 28-jarige Fágner en de 32-jarige Geromel speelden tot nu toe pas vier respectievelijk twee interlands voor Brazilië. Geromel kreeg van bondscoach Tite de voorkeur boven de bij Chelsea op de bank geraakte David Luiz, Fágner is de vervanger van de geblesseerde Dani Alves.

Samen met Cássio Ramos (Corinthians) zijn Fágner en Geromel de enige WK-gangers die in de eigen Braziliaanse competitie actief zijn. Maar waar doelman Cassio al jaren een vaste waarde is als reservedoelman bij Brazilië, maakte zijn ploeggenoot Fágner in januari 2017 pas zijn debuut voor Brazilië.

En dat is niet de enige overeenkomst. Zowel Cássio als Fágner stond namelijk ooit onder contract in Eindhoven. Doelman Cássio kwam tussen 2008 en 2012 tot vier wedstrijden namens PSV en veertien duels namens Sparta, Fágner in 2008/09 tot drie duels.

Ook verdediger Filipe Luís stond in Nederland onder contract. De linksback van Atlético Madrid maakte in 2004/05 echter geen eredivisieminuten voor Ajax.

Brazilië is uit op eerherstel nadat het WK in eigen land vier jaar geleden uit was gelopen op een grote deceptie. In de halve eindstrijd leed de vijfvoudig wereldkampioen een historische 7-1 nederlaag. In de strijd om de derde plaats was Nederland met 3-0 te sterk.

In maart namen de Brazilianen al revanche op de Duitsers door het oefenduel in Berlijn met 1-0 te winnen. En dus gelden de Brazilianen in Rusland opnieuw als een van de topfavorieten.

Brazilië speelt in groep E tegen Zwitserland, Costa Rica en Servië. In de aanloop naar de wereldtitelstrijd oefent de Zuid-Amerikaanse kanshebber nog tegen Kroatië en Oostenrijk.

Bondscoach Tite heeft tot 4 juni, tien dagen voor de openingswedstrijd van het WK, de tijd om veranderingen aan te brengen in zijn 23-koppige selectie. Over Neymar hoeft hij zich vermoedelijk weinig zorgen te maken.


WK-selectie Brazilië
Doel: Alisson (AS Roma), Cassio (Corinthians), Ederson (Manchester City)

Verdediging: Danilo (Manchester City), Geromel (Gremio), Filipe Luis (Atlético Madrid), Marcelo (Real Madrid), Marquinhos, Thiago Silva (Paris SG), Miranda (Internazionale), Fágner (Corinthians)

Middenveld: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Fred (Sjachtar Donetsk), Paulinho, Philippe Coutinho (Barcelona), Renato Augusto (Beijing Guoan), Willian (Chelsea)

Aanval: Douglas Costa (Juventus), Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Neymar (Paris SG), Taison (Sjachtar Donetsk)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link