01 februari 2018


Arsenal haalt Aubameyang voor recordbedrag van Borussia Dortmund

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Arsenal heeft zich op de slotdag van de winterse transferperiode definitief versterkt met Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonees komt voor 64 miljoen euro over van Borussia Dortmund.

Daarmee is Aubameyang de duurste aankoop in de historie van Arsenal, dat het oog een tijd geleden al op hem had laten vallen. De 28-jarige spits, die vorig jaar met 31 doelpunten topscorer werd van de Bundesliga, lag al het hele seizoen overhoop met de technische staf en het management van Dortmund. Hij werd meerdere keren buiten de wedstrijdselectie gehouden en is ook disciplinair geschorst geweest.




Aubameyang werd op 19 januari voor het duel met Hertha BSC nog buiten de ploeg gelaten, omdat hij volgens de clubleiding 'niet geheel gefocust' zou zijn vanwege de transferperikelen. Afgelopen weekend speelde hij nog wel mee in de wedstrijd tegen SC Freiburg (2-2).

Aubameyang kwam in 2013 voor 11 miljoen euro over van Saint-Étienne. Voor Dortmund scoorde hij maar liefst 141 keer in 213 wedstrijden. In 2015 werd hij Afrikaans voetballer van het jaar.

Voor Arsenal is het de derde winterse aankoop. Eerder werd Henrikh Mkhitaryan van Manchester United geruild met Alexis Sánchez en werd de Griek Konstantinos Mavropanos gekocht van PAS Giannina.

Dortmund heeft de vervanger van Aubameyang al zo goed als zeker in huis. Michy Batshuayi komt op huurbasis over van Chelsea.



Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!



Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link