13 september 2017

Feyenoord kansloos in eigen Kuip tegen Manchester City (0-4)

Feyenoord is na een absentie van 15 jaar beroerd begonnen aan de Champions League. De Rotterdammers hoopten op een stunt tegen Manchester City, maar werden in De Kuip helemaal weggetikt: 0-4.

City kwam al na anderhalve minuut op 0-1. Vilhena stond op de lijn klaar om een inzet van Stones weg te schieten, maar zag de bal tussen zijn benen door in het doel rollen. Al snel was het 0-2: Agüero kroop bij een voorzet van Walker simpel voor Botteghin en tikte raak.

Feyenoord kreeg geen ruimte, leverde voortdurend de bal in en zag Jesus uit de rebound de 0-3 maken. Die ruststand was een meevaller, want Jesus, Silva en Agüero hadden de pijn kunnen vergroten.

Feyenoord kwam voor de pauze niet verder dan twee schotjes van Berghuis en een poging van Kramer in het zijnet. Diezelfde Kramer ontsnapte aan rood na een vliegende tackle met twee benen.

Feyenoord begon redelijk aan de tweede helft. Maar op het moment dat het dacht weer in de wedstrijd te kunnen komen, sloeg City toe via Stones, die bij een hoekschop beter timede dan Botteghin.

Daarna geloofden de bezoekers het wel en alleen Sané kreeg nog een kansje. De Rotterdammers werkten hard, maar werden geen moment echt gevaarlijk. Feyenoord zal echter blij zijn dat zijn grootste Europese nederlaag (0-5 tegen Real Madrid in 1965) niet werd geëvenaard.

- Feyenoord kansloos in eigen Kuip tegen Manchester City (0-4)

- Hoe gaat het nu met... Mihai Neșu
- Column: ''Iedereen zag het al aankomen, veelal lege tribunes bij de Eredivisie Vrouwen''
- Ronald Waterreus: ''Voetballen op 11 september 2001 was echt gewoon bizar''