26 augustus 2017

FC Barcelona wint van Alaves dankzij twee treffers van Lionel Messi

Dankzij twee treffers van Messi heeft FC Barcelona in de Primeria Division ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. Uit bij Deportivo Alavés werd het 0-2. De eerste treffer van Messi tegen Alavés was zijn 350e in La Liga. De Argentijn bereikte als eerste voetballer die mijlpaal.

De drie punten gingen verdiend naar de Catalanen, maar een makkelijke zege was het niet. Ondanks veel balbezit speelde FC Barcelona stroef en creëerde het weinig kansen. Toen Messi kort voor de rust een strafschop miste, groeide de hoop bij de thuisploeg op een goed resultaat.

Diezelfde Messi zette FC Barcelona na rust met een van richting veranderd schot alsnog op voorsprong. Na geklungel van Alavés-verdediger Alexis bacht de Argentijn de bezoekers met een beheerste volley in veilige haven.

- Michel van Egmond schreef over het turbulente leven van Christian Gyan (Jinek)