13 augustus 2017

Eredivisie: Feyenoord wint met debuterende doelman Bijlow, Excelsior wint uit bij Willem II

Twee Rotterdamse successen waren er vandaag te bewonderen in de Eredivisie. Feyenoord won in De Kuip met 2-1 van FC Twente en Excelsior wist uit bij Willem II te winnen met 1-2. Eerder op de middag versloeg PEC Zwolle al Roda JC met 4-2.

Feyenoord - FC Twente: 2-1
Landskampioen Feyenoord is het seizoen met een moeizame overwinning begonnen. In De Kuip versloegen de Rotterdammers in een matig duel FC Twente met 2-1.

Feyenoords enige hoogtepunt voor rust was de 1-0. Na Diks' prachtige pass nam Boëtius de bal buitenkant voet mee en hij liet Jorgensen simpel scoren. De 1-1 was zowaar nog mooier. Jensen nam de bal uit een afgeslagen voorzet ineens op de pantoffel en de bal zeilde in de hoek.

Feyenoord heerste na rust,maar deed dat zonder veel kansen te creëren. Toch kwam de thuisploeg op 2-1: Berghuis kopte uit een vrije trap van Toornstra knap raak. Buckley-Rickets kreeg nog een kans op de 2-2, maar hij schoot wild over.

PEC Zwolle - Roda JC: 4-2
PEC Zwolle heeft thuis Roda JC in een enerverend duel met 4-2 verslagen.

Het voor de rust sterkere Roda kwam op voorsprong door Gustafson. De huurling van Feyenoord scoorde na balverlies van Saymak, die eerder namens PEC gevaarlijk was geweest. Van Polen was dicht bij de gelijkmaker, maar schoot over. Marcellis kopte op slag van rust wel raak:1-1.

PEC was de baas in het tweede bedrijf, waarin Van Polen een hoofdrol speelde. De back gaf de pass waaruit Auassar in eigen doel schoot (2-1), veroorzaakte de penalty waaruit Gustafson de 2-2 maakte en na de 3-2 van Saymak (hij lepelde debal over doelman Jurjus heen) schoot Van Polen zelf de 4-2 binnen.

Willem II - Excelsior: 1-2
Excelsior heeft met 2-1 gewonnen bij Willem II, dat de Rotterdamse club thuis eind 2007 voor het laatst klopte (6-0).

In de gelijkopgaande eerste helft was Willem II vooral over rechts dreigend via Lewis. Azzaoui en Sol maakten zijn werk echter niet af. Excelsior leidde bij rust met 0-1 door Massop, die via depaal en doelman Wellenreuther inkopte.

Willem II drong na de pauze aan,maar El Azzouzi rondde een vloeiende aanval van Excelsior doeltreffend af. Sol bracht de spanning terug na pover verdedigen van Koolwijk. Willem II kreeg kansen op de 2-2 (Bruins haalde Sols kopbal van de lijn), maar Excelsior hield stand en bij een tegenstoot trof Elbers de lat nog.

- Animated gif: Maradona gaat los tijdens PSV - AZ Alkmaar

- Eredivisie: Heracles Almelo stunt tegen Ajax (2-1) en PSV wint nipt van AZ Alkmaar (3-2)
- DFB Pokal: Haller erg belangrijk voor Eintracht Frankfurt, Robben maakt rentree bij Bayern München