24 december 2016


Bert van der Veer: 'Ik kreeg van VI-hooligans een enorme bak ellende over mij heen'

Bert van der Veer was toen Voetbal International genomineerd was om de Televizier-ring te winnen, misschien wel de grootste schreeuwer dat dit een schande was voor de Nederlandse televisie. Hoe kijkt hij er zes jaar later eigenlijk op terug?

'Ik kijk elke maandag en bijna iedere vrijdag naar Voetbal Inside. Het programma zit vol chemie en energie. Alleen gaat het teveel over voetbal en te weinig over TV. Als René van der Gijp weer eens naar Harry Mens of naar Sylvie Meis heeft gekeken levert dat geweldige observaties op.', aldus Bert van der Veer.

Nadat Voetbal International onverwachts toch de Televizier-ring wist te winnen, kreeg Bert van der Veer een hoop ellende over zich heen. 'VI heeft een aantal fanatieke met kleine letters geschreven hooligans. Die hebben echt een enorme bak ellende over mij heen gegooid. Aan de andere kant is het ook wel weer amusant dat een programma zijn achterban zo in beweging kunt brengen dat ze massaal op je gaan stemmen'.

Toch heeft Bert van der Veer geen spijt over de kritiek die hij heeft geuit op de Televizier-ring winst van Voetbal International. Integendeel, want hij vindt dat zijn kritiek voor een belangrijke verandering heeft gezorgd. 'Tegenwoordig moet een televisieprogramma minstens een miljoen kijkers hebben om in aanmerking te komen voor een Televizier-ring nominatie. Dat heeft mijn kritiek dus opgeleverd', aldus Bert van der Veer.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

alof minstens een miljoen kijkers iets over de kwaliteit zegt, schei toch uit, Bert. Je slaat de plank volledig mis hier.

David zei

Betekent dus dat een programma van de VPRO nooit meer in aanmerking zal komen voor de Ring. Die Bert vond dat de mening van het door hem o, zo geminachte, lage volk niet meer bepalend mocht zijn voor deze publieksprijs, nu heeft hij de goede smaak van zijn mede elite buiten de prijzen zo weten te krijgen. Die man doet ook nog wel goede dingen, bravo Bert!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link