11 november 2015


RTL Nederland laat 'VoetbalOliver' van Youtube verwijderen

Het was menig iemand al opgevallen, maar het Youtubekanaal 'VoetbalOliver' is niet meer beschikbaar op Youtube. RTL Nederland heeft in een paar dagen tijd diverse copyrightclaims ingediend, waardoor het doek na bijna vijf jaar valt voor 'VoetbalOliver'.


Veel VI-fans keken naar de filmpjes en compilaties op het Youtubekanaal van VoetbalOliver. Het Youtubekanaal had ruim 5000 abonnees en wist meer dan 26.000.000 kijkers te trekken. Er is RTL Nederland al meerdere malen om een reactie gevraagd, maar die houden de kaken stijf op elkaar. Bronnen binnen RTL Nederland vertellen echter wel dat het met twee oorzaken te maken heeft. Al eerste wil RTL Nederland zelf dat alleen Voetbal Inside nog filmpjes plaatst op Youtube en ten tweede wil RTL Nederland dat voor oudere fragmenten de VI-kijker zich wendt tot RTL XL, waar je voor € 3,99 per periode oude VI afleveringen kunt terug zien.

De eigenaar van het Youtubekanaal 'VoetbalOliver' zag het al een klein beetje aankomen. ''Sinds de verandering van Voetbal International naar Voetbal Inside zag je al dat ze alles wilden onderbrengen bij het platform Voetbal Inside. RTL Nederland heeft van de week gewoon drie willekeurige filmpjes geselecteerd en daar drie aparte copyrightclaims voor ingediend, waardoor het doek viel voor 'VoetbalOliver'. Natuurlijk is het RTL Nederland haar goed recht om copyrightclaims in te dienen, maar waarom pas na ruim vijf jaar.''

Een eventueel nieuw Youtubekanaal openen waar alleen de oude fragmenten en de compilaties op terug te vinden waren, was geen optie. ''Dat hebben we direct geprobeerd, onder de naam VoetbalOliver 2.0. Maar een dag later had RTL Nederland wederom de copyrightclaims alweer klaarliggen.''

Toch is er goede hoop dat de bekende compilaties van VoetbalOliver weer online zullen gaan komen. ''Rond de kerstdagen zullen de meeste compilaties via een andere weg online te bekijken zijn en zal er ook gewoon weer een Winterstopcompilatie (augustus t/m december 2015) aankomen. Hoe en waar, kan en mag ik nog niet vertellen''

Ook zijn er dus veel filmpjes op SigaarSnor niet meer te bekijken. Dit probleem zal in de loop der weken worden opgelost.


12 opmerkingen:

Anoniem zei

Altijd met veel plezier genoten van je filmpjes en compilaties. Wat een kutstreek van RTL.

Anoniem zei

Zeer spijtig! Voetbaloliver wordt gemist.

Anoniem zei

VoetjeOllie is een held!

Anoniem zei

Je hebt hen jaren gratis reclame bezorgd en de populariteit van het programma verhoogd in Nederland én België, maar nu RTL plots zelf een website en appje op de markt brengt, krijg je stank voor dank. Ach ja, ik ga geen 3,99 euro betalen voor wat gedateerde voetbalanalyses en moppen terug te zien.

Anoniem zei

Heb al vaker aangegeven waarom Youtube, en geen wat onbekendere site waar je een video kan uploaden.

Anoniem zei

geld geld geld de rest interesseert rtl geen reet

Anoniem zei

Als de compilaties van RTL nou enigszins goed waren, maar daar is geen sprake van. Ze laten de context weg, en laten alleen de clou van de grap zien en het gelach, waarna het volgende fragment wordt ingestart. Daarom zijn de compilaties van VoetbalOliver echt een toegevoegde waarde.

Anoniem zei

Was ook al erg opvallend dat wanneer VoetbalOliver een fragmentje plaatste dat RTL zelf nog niet online had staan, het een paar uur duurder en pats, hij stond ook op het Youtubekanaal van RTL!

Anoniem zei

Dit raakt me want jullie maken mogelijk dat ik Vi in buitenland kan volgen, met plezier. Maybe piraten baai. :-)

Anoniem zei

De boys van VI zelf hebben hun ziel meerdere malen verkocht. Dat geven ze zelf ruimhartig toe. Krijg je wel eens een bedankje van ze? Ik kijk dit programma uberhaupt door jou. Door die leuke compilaties ben ik in het programma zelf geinteresseerd geraakt.

Anoniem zei

Thanks to voetbaloliver, sigaarsnor, en nog een paar anderen (kan zo niet op de namen komen) heb ik VI ontdekt.. Dat jullie die schijtlollige filmpjes in jullie vrije tijd in elkaar knippen is echt top, en telkens maar weer stank voor dank door RTL, ze moeten zich kapot schamen daar..

Anoniem zei

RTL is zielig.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link