21 december 2011


John de Mol: Gouden Televizier-Ring is een sms-wedstrijd

John de Mol is het met Bert van der Veer eens dat het systeem voor de Gouden Televizier-Ring moet worden veranderd. "De Televizier-Ring is een leuke prijs, maar het blijft gewoon een sms-wedstrijd", aldus De Mol in de VARAgids. "Je kunt echt niet zeggen dat het de prijs van het publiek is."

De Mol was dit jaar met zijn programma The Voice of Holland genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, maar de prijs werd uiteindelijk gewonnen door Voetbal International. "Ik geloof dat ik de enige was die moest lachen toen ze wonnen. Ook omdat ik enigszins bevriend ben met Wilfred Genee en Johan Derksen."

Dat Voetbal International won was voor De Mol een verrassing, al had hij het wel een beetje zien aankomen. "Bij de bekendmaking van de nominaties stonden ze al op de tweede plaats. Het verschil met The Voice was minimaal. VI zond die avond live uit, hun harde kern werd opgeroepen om vooral veel te sms'en."

Polder-glitter en glamour
In het interview laat De Mol overigens weten eigenlijk helemaal niets te hebben met awarduitreikingen. "Ik probeer dat soort avonden altijd te mijden", aldus De Mol, die vervolgens fijntjes opsomt wat er allemaal niet deugt aan 'een avondje Gouden Televizier-Ring'.

"De polder-glitter en glamour op z'n best hoor, tsjonge jonge. Een winderige avond, zo'n klapperend zeil boven een rood lopertje. Eenmaal binnen kun je je arm niet optillen, zo vol is het er. Dan begint een uitzending waar geen einde aan komt. Na afloop moet je met 1600 man in een ruimte staan die voor 800 is bedoeld. Vervolgens schuif je vijftig minuten voordat je bij een bar bent waar je een lauw biertje kunt krijgen."

Overstap Derksen en Genee
In juni kwam naar buiten dat Johan Derksen en Wilfred Genee spraken met John de Mol over een overstap naar zijn nieuwe zender SBS. Volgens De Mol ging het gesprek echter niet over een overgang van de twee. "Nee. Ik wilde met ze praten over een nieuw dagelijks programma."

"Ik denk dat Johan Derksen ook interessant is als hij over andere dingen dan voetbal zijn mening geeft. Dat gesprek met mij heeft die jongens in elk geval enorm geholpen. Ze waren net met contractonderhandelingen bij RTL bezig. Die kregen ineens bedragen waarvan ze de jaren ervoor alleen maar konden dromen."


11 opmerkingen:

Anoniem zei

Op een of andere manier kan ik het van John wel hebben dat hij dit roept. Sympathieke vent!

Anoniem zei

Ondanks al zijn geld blijkt hij toch gewoon een normale man te zijn jongens!

Anoniem zei

Leuke vent, komt met objectieve en genuanceerde argumenten.

Arsenal trainingspak zei

Ik vind het ook wel een sympathieke vent! Daar zijn er maar weinig van met zoveel geld..

Anoniem zei

ach rot toch op loser kan niet goed tegen zijn verlies

Anoniem zei

Ik vind John ook sympathiek, maar ik vraag me altijd af of hij dit ook zou hebben gezegd als hij had gewonnen met The Voice?

Anoniem zei

het is saai zonder VI op deze vrijdagavond

Anoniem zei

Derksen was wel te gast bij Fc Rijnmond

Anoniem zei

Het is merkwaardig dat juist John de Mol, de uitvinder van het kiezen van de winnaar via sms'en, met dit soort verwijten komt.

Anoniem zei

De Mol kan niet tegen zijn verlies. Die programma's van hem waar hij miljoenen in pompt werden verslagen door een onbenullig praatprogramma in een goedkoop decor. Zielige vent. En dan dit:
"Ik denk dat Johan Derksen ook interessant is als hij over andere dingen dan voetbal zijn mening geeft."
Dat denk ik dus niet. Als Derksen de wereldproblematiek gaat bespreken dan gaat bij mij de knop om. Borrelpraat over voetbal is prima maar laat Derksen niet denken dat hij overal verstand van heeft net als zijn grote voorbeeld uit Barcelona.

Anoniem zei

@Anoniem 26-12-11 10:26 Oneens, de optredens van Derksen bij Pauw & Witteman zijn altijd zeer de moeite waard. Met als hoogtepunt in 2008: http://www.youtube.com/watch?v=zZnENyM7YNU

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link