18 augustus 2011


Ajax-voorzitter Steven ten Have hekelt Johan Derksen

De nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, Steven ten Have, is niet te spreken over de uitspraken die Johan Derksen over hem heeft gedaan. Dat zegt hij vandaag in een interview met het Financieele Dagblad.

Derksen riep onder meer: "De Willie Wortel van De ArenA is in allerlei richtingen afgestudeerd, maar hij begrijpt blijkbaar niets van de wondere wereld van het topvoetbal". En: "Die ijdele hoogbegaafde prof. dr. mr. Ten Have zou, hoe gek het ook klinkt, zijn verstand eens moeten gebruiken".

Ten Have over die uitspraken: "Dat zegt meer over hem dan over mij. Dat er actiejournalistiek wordt bedreven, is niet verbazingwekkend. De vorige raad van commissarissen kreeg er ook mee te maken. (...) Wij willen fatsoenlijk reageren. Als het gaat om feitelijke onjuistheden en al te manhaftige interpretaties, denk je weleens: dat zou gecorrigeerd moeten worden. Het is tegelijkertijd zo duidelijk dat het tendentieus is, dat je je er niet druk over moet maken."

"Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat ik de andere commissarissen op cursus wil sturen om ze te leren vergaderen, terwijl deze suggestie kwam van een aandeelhouder. Daar heb ik toen op gereageerd. Iets anders wat wordt uitvergroot is dat wij Cruijff aan de leiband willen leggen. Dat is niet zo. Het moet alleen duidelijk zijn wie welke verantwoordelijkheid draagt."

Ten Have valt er ook over dat Derksen geen hoor en wederhoor bij hem heeft toegepast. "Ik heb geen telefoontje van Johan Derksen gehad. Ik heb hem ook nog nooit ontmoet. Eén keer stond hij dicht bij mij in de buurt, bij een concert van Van Morrison, maar toen zag hij mij niet."


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Meneertje heeft ook gestudeerd hoor..

Anoniem zei

Ik ben het met ten Have eens. Hele nette reactie ook van ten Have. Derksen heeft geen één keer een inhoudelijk argument gegeven waarom hij ten Have niks vind.

Anoniem zei

Is er een link naar het hele interview?

SigaarSnor zei

@Anoniem 18-08-11 18:38: Is afgeschermd op de site van het FD, maar als je gelukt hebt werkt het via deze link.

digitalonly@hotmail.com zei

In the face Johan... Oproerkraaier!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link