21 december 2010


RTL werkt aan Tour de France-variant VI Oranje

RTL7 is bezig met een variant op VI Oranje, waarin de Tour de France centraal zal staan. De bedoeling is dat Wilfred Genee van 2 tot en met 24 juli dagelijks live een programma presenteert vanaf de Cauberg in Valkenburg.

In het programma zal hij verschillende gasten uit de wielrennerij ontvangen. Daarnaast is er aandacht voor actuele voetbalzaken. Om die reden zal ook Johan Derksen regelmatig aanschuiven.

Een eigen programma rond de Tour is mogelijk doordat RTL een sublicentie van de NOS heeft gekocht. De NOS zendt de etappes live uit, met na afloop interviews en reportages. RTL mag vervolgens 's avonds beelden uit de wedstrijd uitzenden, plus interviews met de hoofdrolspelers.


13 opmerkingen:

Anoniem zei

En René? Er bestaat toch ook wel een Manolev op een fiets?

Anoniem zei

Wilfred wordt nog eens een echte Mart Smeets! Nu nog een sublicentie voor het schaatsen haha. Kunnen ze ook in de winterstop doorgaan...
Johan Derksen weet trouwens best aardig wat van wielrennen, misschien in een soort rol als Jean Nelissen? En Danny Vera die nummers van Dalida brengt :-).

@sigaarsnor: ik mis een beetje een bronvermelding in het bericht. Komt het uit hetzelfde artikel als http://sigaarsnor.blogspot.com/2010/12/wilfred-genee-mart-smeets-loopt-me.html?

Anoniem zei

@anoniem 12-12-10 19:52

Haha idd, hoor 'm al zeggen: "Die Adriano Malori, die voor Lampre speelt ehhh....rijdt, die kan er he-le-maal niets van."

SigaarSnor zei

@Anoniem 21-12-10 19:58: Nee, het komt uit de Voetbal International (papieren editie).

Anoniem zei

Rene kijkt regelmatig wielrennen, dus die zou er ook zeker bijkunnen! (Voor Johan Boskamp geldt overigens hetzelfde)

Stephan zei

Hopelijk wordt het dan een variant op het Wimbledon Today van weleer. Dat was ook altijd dolle pret met Genee, Jacco Eltingh en Jan Siemerink. Ben benieuwd wie ze nog meer gaan scouten. Iemand als Steven de Jongh lijkt me goed in zo'n rol te passen, maar verder?

noname zei

Hopelijk komen ze ook met een variatie voor tennis: unicef open/wimbledon! Lijkt me dan geweldig als tennisser die graag ook talkshows kijkt op rtl7 :D

Anoniem zei

Top!

Johan heeft altijd wel een leuke mening, ook over wielrennen en Gijp komt ook wel tot zijn recht over wielrennen...

jos lansneus zei

geneuzel

Mark zei

Doet Rene ook mee? Zou erg tof zijn, want Vioranje was een gruwelijk succes.

noname zei

Op Mediacourant werd gemeld door een bezoeker dat het definitief doorgaat. De titel wordt: 'RTL Tour de France’. Ik weet niet of dat waar is, maar dat werd door de bezoeker gezegd. Uitzendingen zijn op de late avonden van 22.15-23.15 met Wilfred als presentator en de analisten Michael Boogerd en Ben van der Burg.

Anoniem zei

@noname

Oh nee... toch niet Ben van der Burg!?!? Die kan ik echt niet uitstaan, al zitten er 10 Derksens en vd Gijps bij aan tafel.

Anoniem zei

Zit ik niet op te wachten, heb een hekel aan wielrennen. Het is al geen pretje om zelf te moeten fietsen, laat staan te kijken naar anderen die dat doen. Erg saaie sport om naar te kijken, ook er over praten boeit me niet.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link