23 maart 2020


IOC: ''binnen vier weken duidelijkheid over doorgaan Olympische Spelen''

Het Internationaal Olympisch Comité heeft toegezegd om binnen vier weken uitsluitsel te geven over het doorgaan van de Spelen in Tokio deze zomer. "We zijn ervan overtuigd dat we deze discussie in 4 weken kunnen afronden", stelt het IOC in een persverklaring.

De sportkoepel heeft de startdatum van 24 juli nog niet uit zijn hoofd gezet."In Japan zien we grote verbeteringen. Dat geeft veel vertrouwen." Het IOC houdt vanwege de uitbraak van het coronavirus inmiddels wel rekening met scenario's die leiden tot uitstel. Zaterdag zei IOC-voorzitter Thomas Bachnog er alles aan te doen om de Spelen volgens planning door te laten gaan.

Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, is blij met de verklaring van het IOC. "Dit is waar wij en ook de sporters om vroegen. Duidelijkheid over die tijdlijnen."

Hendriks weet dat het uitstellen van de Spelen een hels karwei is. "Dat kan niet zomaar over een nacht ijs. Het gaat om 33 sportfederaties. Je kunt er carrières van topsporters mee beëindigen."

De kritiek op het vooralsnog doorgaan van de Olympische Spelen zwelt aan. Meerdere olympische comité's en grote sportbonden dringen aan op uitstel, zo ook de Nederlandse wieler- en atletiekbond. Canada liet als eerste land weten niet naar de Spelen te gaan als die niet worden verzet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link